18 / 05 / 2024

Sandıklı imar barışı

Sandıklı imar barışı

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sandıklı ilçesinde imar barışıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

İmar barışını 15 Haziran'a kadar uzattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, " İmar barışıyla devletimiz ile vatandaşlarımız arasında ihtilaf konusu olan, idareyi de yargıyı da uzun yıllar meşgul eden sorunlara köklü bir çözüm getirdik ve imar barışını 15 Haziran'a kadar da uzattık" dedi...

Sitelerde imar barışı nasıl uygulanır?

Site Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Site ortak alanlarında imar barışı uygulamaları" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Sandıklı'da imar barışı anlatıldı!

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sandıklı ilçesinde imar barışıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

İmar barışı sık sorulan 14 soru!

İmar barışı ile imara aykırı yapıların imar sorunu çözüme kavuşturuluyor. Peki, uygulamadan kimler nasıl yararlanbilir? İşte imar barışı sıkça sorulan sorular..

İmar barışı son başvuru tarihi!

İmar barışı başvuruları 8 Haziran'da başladı. İmar barışına e-devlet üzerinden başvurulabiliyor. Peki, imar barışı son başvuru tarihi ne zaman?

İmar barışı ile dubleks daireler bölünebilir mi?

İmar barışı uygulamasında en çok merak edilen hususların başında dubleks daireler geliyor. Peki, imar barışı ile dubleks daireler bölünebilir mi?

İmar barışı kentsel dönüşümü etkiler mi?

İmar barışı kapsamında ruhsatsız veya ruhsatına aykırı olan yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşümü etkiler mi?

İmar barışında taksitlendirme var mı?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi bedeli 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenebiliyor. Peki, imar barışında taksitlendirme var mı?

İmar barışının sağladığı 6 fayda!

İmar barışı kapsamında alınan yapı kayıt belgesi ile mevzuata veya ruhsata aykırı yapıların imar sorunları çözülüyor. İşte imar barışının sağladığı 6 fayda...

İzmit Alikahya'da imar barışı anlatılacak!

İzmit Belediyesi son günlerin gündem konusu olan imar barışıyla ilgili olarak vatandaşları bilgilendirmek için toplantılar gerçekleştiriyor.

İmar barışı telefon numarası!

İmar barışı ile ilgili sorusu olan kimseler faal olan imar barışı telefonunu arayabiliyor. İşte imar barışı telefon numarası...

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi?

Kanunda belirtilen istisnalar dışındaki tüm yapılar imar barışı kapsamında oluyor. Peki, tescilli eserler de imar barışı kapsamı içinde mi? Bu yapılara tapu alınabilir mi?

Şirket yapıları için imar barışına nasıl başvurulacak?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi almak için e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Peki, şirket yapıları için imar barışına nasıl başvurulacak?

Sandıklı imar barışı Haberi

Sandıklı imar barışı

Sandıklı Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda, köy ve mahalle muhtarlarına imar barışı anlatıldı. Şehircilik İl Müdürlüğü görevlisi Halil İbrahim Yıldız, burada yaptığı konuşmada, imar barışından yararlanacak kişilerin ilk önce e-devlet hesaplarının oluşturulması gerektiğini dile getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre imar barışı sayesinde "kaçak" diye adlandırılan konut ve iş yerlerine yapı kullanım belgesi alınabileceğini aktaran Yıldız, şunları söyledi;

"Aynı zamanda hazine arazilerine yapılan kaçak yapılara hem yapı kullanım belgesi alırken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sayesinde 5 yıl taksitle arsaları da alabileceksiniz. Fakat mera ve orman arazilerine yapılan konutlar için ilgili kurumlarla arsanızın durumu öğrenerek ona göre başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular için son gün 31 Ekim 2018'dir. Ödemeler ise tek taksitle 31 Aralık'a kadar yapılacak. Fakat binalar e-devlet...