28 / 04 / 2024

Afyonkarahisar Emirdağ'da imar barışı anlatıldı!

Afyonkarahisar Emirdağ'da imar barışı anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde imar barışıyla ilgili bildilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İnşaat teknikeri Halil İbrahim Yıldız, katılımcılara imar barışı hakkında bilgiler verdi. 



Afyonrahisar Emirdağ bölgesinde  imar barışıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı yoğun ilgi gördü.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Fikret Karalar ve inşaat teknikeri Halil İbrahim Yıldız, konu ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. 

Yıldız, "İmar barışı sayesinde 'kaçak' adlandırılan konut ve iş yerlerinize yapı kullanım belgesi alabileceksiniz. Aynı zamanda hazine arazilerine yapılan kaçak yapılara hem yapı kullanım belgesi alırken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sayesinde 5 yıl taksitle arsaları da alabileceksiniz. Fakat mera ve orman arazilerine yapılan konutlar için ilgili kurumlarla arsanızın durumu öğrenerek ona göre başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular için son tarih 31 Ekim 2018, ödemeleri ise tek taksitle 31 Aralık'a kadar yapılacak. Fakat binalar e-devlet üzerinden giriş yapılırken dikkat edilmesi gereken konuysa doğruluk. Kasıtlı şekilde yanlış beyan verip ücret yatıranların bedelleri iade edilmeyecek ve adli işlem başlatılacak" açıklamalarında bulundu.


Geri Dön