27 / 04 / 2024

Saklıkent’teki kaçak inşaat yıkıldı!

Saklıkent’teki kaçak inşaat yıkıldı!

Antalya'nın Saklıkent ilçesinde imar barışını fırsat bilerek inşa edilen yapılar jet hızıyla yıkılıyor. Bölgede en hakim noktada yükselen kaçak inşaatın yıkımı tamamlandı.



Antalya Saklıkent Kayak Merkezi’nde imar barışını fırsat bilerek inşa edilen kaçak yapılar tespit edilip, jet hızıyla yıkılıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi üyesi müteahhit Ç.S. tarafından yapılan inşaat alanı kısa sürede eski haline dönecek. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Konyaaltı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, “Kaçak inşaatla ilgili gerekli yasal işlemler ve tebligatlar yapıldıktan hemen sonra harekete geçilerek kaçak inşaatın yıkım işlemi gerçekleştirildi. Bölgede tespit çalışmalarımız da devam ediyor. Yeni bir kaçak tespiti halinde aynı işlemler uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Yıkımla ilgili konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Sadece Saklıkent Kayak Merkezi’ne yönelik değil sorumluluk alanımız içinde olan her noktada kaçak yapılarla mücadelemiz devam ediyor. Saklıkent’e yönelik hassasiyetler gündeme geldiğinde belediyemizin ilgili birimleri jet hızıyla harekete geçerek önce Mühürleme işlemi yaptılar daha sonrada yıkım gerçekleşti. Bundan sonraki süreçte de kaçak yapılara yönelik hassasiyetimiz sürecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Saklıkent’in farklı noktalarında kaçak yapıların tespit edildiği, bu yapılarla ilgili fotoğraflama işlemlerinin yapıldığı, ilk tespitlerin ardından mühürleme ve yıkım işlemlerine geçileceği ifade edildi.
 

Saklıkent'te kaçak inşaatın sahibi müteahhit çıktı!


Geri Dön