01 / 05 / 2024

Saks Fifth Avenue, Zorlu Center'da mağaza açacak

Saks Fifth Avenue, Zorlu Center'da mağaza açacak

Saks Fifth Avenue  Boyner Holding'le, 2011 yılında faaliyete girecek olan Zorlu Center'daki mağazayla adım atacak



Ünlü lüks mağaza zinciri Saks Fifth Avenue'nun Türkiye pazarına Boyner Holding'le, 2011 yılında faaliyete girecek olan Zorlu Center'daki mağazayla adım atacağı belirtiliyor

Zenginlerin mağazası olarak bilinen Saks Fifth Avenue, Türkiye pazarına Zorlu Gayrimenkul'ün, İstanbul Zincirlikuyu'daki Zorlu Center projesiyle birlikte girmeye hazırlanıyor. Üst gelir grubuna hitap eden ABD'in dünyaca ünlü lüks mağaza zinciri Saks Fifth Avenue'nun, Türkiye'de açacağı mağazanın temsilciliği için Boyner Holding ile görüştüğü belirtiliyor.
Bu konuda henüz bitmiş bir anlaşmanın olmadığını söyleyen Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, “Ancak pek çok konuda işbirliği içindeyiz. İleriye dönük çalışmalar için görüş alışverişi yapıyoruz” dedi.

Arayış içindeydi
Saks Incorporated şirketinin bünyesinde bulunan Saks Fifth Avenue'nun, bir süredir Türkiye'de mağaza açmak için yer ve ortak arayışını sürdürdüğü biliniyordu. Şirketin, bir süre önce Lacoste'un Türkiye temsilcisi Eren Holding ile görüştüğü ancak distribütörlüğün süresi gibi birkaç konuda anlaşma sağlanamadığı iddia edilmişti.

‘Yerleri ayrıldı'
Zorlu Center'daki alışveriş merkezi projesinin 2011'de faaliyete geçeceğini söyleyen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Herkese hitap edecek bir AVM olacak. Şubat ayında tanıtımını yapacağız. Saks Fifth Avenue ile görüşmelerimiz var. Yerleri ayrıldı” dedi.
Zorlu Center'ın Türkiye'nin güzel projelerinden birisi olacağını belirten Zorlu, “Bu projeye ‘Beşi bir yerde' diyorum. Otelden kültür ve kongre merkezine, rezidansdan iş ve alışveriş merkezine kadar farklı konseptler yer alacak” diye konuştu.

Yılda 2 milyar dolarlık satış
-  Saks Incorporated mağazalarında yıllık yaklaşık olarak 2 milyar dolarlık satış yapılıyor.
-  Saks Incorporated, 1924 yılında önceden denenmemiş mağaza konseptiyle Horace Saks ve Bernard Gimbel tarafından kuruldu.
-  Dünyaca ünlü tasarımcıların ürettiği lüks çanta, ayakkabı, mücevher, kozmetik ürünleri satıyor.
-  Üst düzey, zengin tüketiciye hitap eden ürünler satılan Saks Fifth Avenue satışlarının yüzde 35.5'i kadın giyim, yüzde 20.2'si akseuar, yüzde 15.9'u kozmetik ürünler, yüzde 14.6'sı erkek giyim, yüzde 9.6'sı kadın ayakkabısı, yüzde 4.2 ise diğer ürünlerden oluşuyor.
-  Saks Incorporated'ın 53 Saks Fifth Avenue mağazası, 55 Saks Fifth Avenue OFF 5TH mağazası bulunuyor. Şirketin ABD dışında da Suudi Arabistan'da 2, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 2, Meksiko City ve Bahreyn'de 1 mağazası bulunuyor.
-  Şirket, Saks Fifth Avenue internet sitesinden 92 ülkeye, aralarında Türk lirasının da bulunduğu 42 ülkenin para birimiyle satış yapıyor.
Eylem Türk/Milliyet


Geri Dön