28 / 04 / 2024

Salda Gölü'ndeki derin çukur havadan görüntülendi! 

Salda Gölü'ndeki derin çukur havadan görüntülendi! 

Salda Gölü'nde iş makinesi ve kamyonların beyaz kuma zarar vermesinden sonra geriye iş makinelerinin kazdığı derin çukur havadan görüntülendi...



Burdur'daki Salda Gölü'nde yüklenici firmaya ait iş makinesi ve kamyonların beyaz kuma zarar vermesinin ardından geriye iş makinelerinin kazdığı derin çukur ve lastik izleri kaldı. Kazıdan sonra alanda 1 metrelik kot farkı oluştu. 

Haber Türk'te yer alan habere göre, bölgedeki inşaattan kalan durum havadan görüntülendi.

Burdur'un Yeşilova ilçesi sınırlarında bulunan ve turkuaz renkli suyu, beyaz kumsalı nedeniyle 'Türkiye'nin Malpleri' olarak anılan Salda Gölü'ne yapılması planlanan Millet Bahçesi projesini yürüten yüklenici firmaya ait iş makinesi ve kamyonlar, alandaki kumsalda tahribat oluştu. 

BİR METRELİK KOT FARKI OLUŞTU

Normalde kumsalın özelliğini yitirmemesi için araç girişinin yasak olduğu ve ayakkabıyla dahi basılmaması gereken alandan geriye iş makinesi ve kamyonların lastik izlerinin kaldığı görüldü. Alınan kumlar nedeniyle 1 metrelik kot farkının oluştuğu dikkati çekti. Olayın ardından Yeşilova İlçe Jandarma ekipleri alanda geniş çaplı güvenlik çemberi oluşturarak, bölgeyi kontrol altına alındı.

Burdur Valiliği: Salda Gölü'nde sorumlu firmayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır!

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!


Geri Dön