27 / 04 / 2024

Salih Hızlı: Biz kaba inşaatı bitirdik şimdi kentin ince işlerini yapacağız!

Salih Hızlı: Biz kaba inşaatı bitirdik şimdi kentin ince işlerini yapacağız!

Salih Hızlı Akhisar'da altyapı çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, 'Bir kaba inşaat vardır bir de ince inşaat. Biz kabasını bitirdik, şimdi bu kentle ilgili daha ince işler yapacağız' dedi...



Akhisar'a 10 yıldır Belediye Başkanı olarak hizmet veren Salih Hızlı, görevde bulundukları süre boyunca Akhisar'da altyapı çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "Bir kaba inşaat vardır bir de ince inşaat. Biz kabasını bitirdik, şimdi bu kentle ilgili daha ince işler yapmak, tarihi kültürel hizmetlere ağırlık vermek, taşları daha çok yerine oturmuş bir kent olmasını sağlamak istiyoruz. Görevi bu noktada bırakırsak yarım kalacak. Kafamızdaki Akhisar hayali henüz bitmedi. En büyük hayalimiz, ritmi ve coşkusu olan bir Akhisar" diye konuştu. 

2004 yılından bu yana Akhisar'a belediye başkanı olarak hizmet ediyorsunuz, görevde bulunduğunuz sürede yaptığınız hizmetleri anlatır mısınız? 

Siyaset, yolunu şaşırmama bilgisidir dolayısıyla toplumun da yolunu şaşırtmama bilgisidir.

Yerel yöneticilik ve siyasetçilik insanlara bahşedilmiş en büyük şereftir. Bu kentle ilgili yaptığımı her şey hizmet odaklıdır. Geçmişine ve geleceğine sadakatle yürüttüğümüz bir iştir. Bu kentte her şey bizle başlamadı, bizle de gitmeyecektir. Bize emanet edildiği dönem içerisinde bu kente hizmet etmeye ve özellikle de ilkel siyasi refleksler göstermemeye dikkat ettik. 

ilkel siyasi reflekslerden kastınız nedir? 

Belediye başkanlığı siyasetin içerisinde fakat daha özgün bir alandır. Başkan olduğunuz andan itibaren herkesin dünya görüşüne saygı duymak zorundasınız. Kendi kabulleriniz üzerinden başkanlık yapmak değil de kentin hassasiyetleri neyse, onlara da saygı duyarak, her şeyi yargılayarak değil, o insanların kendi yaşamlarına verdikleri anlama da saygı duyarak bu kenti yönetmeye çalıştık. Bizim yaptığımız iş insanların hayatına bir çerçeve çizmek değil. Belki benim siyaseten kabullenmediğim ama kentin bir kabulü olarak yerine getirdiğimiz birçok düşünce var. 

Sizin hayalini kurduğunuz Akhisar nasıl bir yerdir? 

Benim tasavvur ettiğim kent hayali, herkesin ahenkle yaşayabildiği kenttir. Herkesin katkı sağlayabildiği, kentle ilgili söyleyecek sözü herkesin vardır. Ortak yönlerimizle bir kent inşası mümkündür. Bazı şehirlerde şehrin sınırından girdiğiniz andan itibaren o şehrin hangi partili bir başkan tarafından yönetildiğini hissedersiniz. Bence bu çok hissedilmemesi gereken bir şey. Tabii bir siyasi düşünceniz olacak ama belediye başkanlığı tarafsız olmayı gerektirir. Bizim sloganımız Akhisarlının Belediyesi'dir. 

Karşılaştığım hiçbir insanla ilgili acaba siyasi görüşü nedir diye düşünmedim. Bu anlayışı da elimizden geldiği kadar kente yansıtmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki siyasi gerilimleri bildiğimiz için bunlar birer süreç ama siyaseten çok daha iyi bir noktaya evrildiğimizi düşünüyorum. 

10 yıl içerisinde Akhisar nasıl bir değişim geçirdi? 

Şehirlerin bazı verimli dönemleri vardır. Ben bu 10 yılın Akhisar'ın verimli dönemlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Fiziki anlamda dönüşüm sağlandığı bir dönem oldu. Belediyenin sahip olduğu tüm fiziki değerler yenilendi. 

Türkiye'nin tek rehabilitasyon merkezi Akhisar'da, sporda Süper Lig'te bir futbol ve güreş takımımız var. Basketbol takımımız 2.1igde mücadele ediyor. Biz burayı fethettik deyip eskiyi silerseniz yükselişi sağlayamazsınız. Akhisar Belediyespor'un Süper Lig'e çıkmasında katkımız var ama bunda Akhisar'ın spordaki alt yapısı ve geçmişinin de katkısı var. 

Mart 2014 seçimleri için neden yine aday olmak istediniz? 

İki dönemdir bu şehre ilişkin çok önemli alt yapı çalışmaları yaptık. Yani belki 20-30 yıl önce olması gereken birçok alt yapı çalışmasını biz kendi dönemimizde yapmaya çalıştık. Bunlar şehirle ilgili tasavvur ettiğimiz yatırımları biraz geciktiren işlerdi. Son dönemde tüm bu işleri bitirdik, bir kaba inşaat vardır bir de ince inşaat, biz bu 10 yılda kaba inşaatı bitirdik. Şimdi bu kentle ilgili daha ince işler, tarihi kültürel hizmetlere ağırlık vermek, taşları daha çok yerine oturmuş bir kent olmasını sağlamak istiyoruz. 

Bu noktada bırakırsak, yarım kalacak. Bunları da eğer bizden daha iyi yapabilecek birini Akhisarlı keşfederse o bıraktıracak, ama ben kendi kendime 'Benden bu kadar' deyip bırakmak istemiyorum.ancak birisi sizden daha iyiyim diyorsa bunu alabilmeli. Biz böyle bir noktadayım. Bundan sonraki süreçte kenti nakış gibi işlemek, detaya girmek, sosyal ve kültürel anlamda, kafamızdaki Akhisar hayali henüz bitmedi. Akhisarlının seçme özgürlüğüne ipotek koymayız, ama biz iddiasız bir şekilde iddialıyız. 

Kendi çerçevemizi çizerek Akhisarlılara kendimizi anlatarak yolumuza devam etmek istiyoruz. En büyük hayalimiz, Ritmi ve coşkusu olan bir Akhisar.


Akşam Ege


Geri Dön