04 / 05 / 2024

Saltuk Kocabaş: Kruvaziyer'de ana liman İzmir seçilirse büyük sıçrama yapar!

Saltuk Kocabaş: Kruvaziyer'de ana liman İzmir seçilirse büyük sıçrama yapar!

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçen yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaparken bu yılın ilk 11 ayında 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist giriş yaptı



İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçen yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaparken bu yılın ilk 11 ayında 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist giriş yaptı.


Kruvaziyer gemileriyle İzmir'e gelen yolcu sayılarında yaşanan yüzde 30.9'luk düşüş, Yaşar Üniversitesinde düzenlenen ''Kruvaziyer Turizmi" konulu söyleşide ele alındı. 

Dünyanın en eski kruvaziyer seyahat şirketleri arasında yer alan İtalyan Costa Cruises'un Türkiye Müdürü Saltuk Kocabaş, "Şirketimiz, bünyesine bağlı bir geminin ana limanı olarak İstanbul'u ilan etti. Alsancak Limanı nın da yalnızca kruvaziyer turizmine ayrılması için umudumuz devam ediyor.  İzmir  ana liman seçilirse İzmir turizmi büyük bir sıçrama yakalar." dedi. 



Ortadoğu 


Geri Dön