28 / 04 / 2024

Sampi Pide Girne'de açıldı!

Sampi Pide Girne'de açıldı!

Metro Turizm Yatırım Grubunun Türkiye dışındaki ilk Sampi Pide Şubesinin Girne'de açıldı



Kuzey KıbrısTürk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Derviş Eroğlu, Türk şirketlerinin artık dünyaya açıldığını, KKTC'ye gelen yatırımların da daha çok Türkiye'den geldiğini belirterek, "Dışarıya açılırken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de hatırlamaları bizim için önemlidir" dedi.

Başbakan Eroğlu, Metro Turizm Yatırım Grubunun Türkiye dışındaki ilk Sampi Pide Şubesinin Girne'deki açılışına katıldı.

Türk şirketlerinin yurt dışına açılmasının önemli olduğunu belirten Eroğlu, vatandaşın Sampi'nin lezzetini alınca, şirketin yeni yerler açacağına emin olduğunu dile getirdi.

Eroğlu, Türk şirketlerinden gelen yatırımları memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türk şirketleri artık dünyaya açılmıştır. KKTC'ye gelen yatırımlar daha çok Türkiye'den gelen yatırımlardır. Dışarıya açılırken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de hatırlamaları bizim için önemlidir. Ben Sampi Pide'nin 5-10 gün önce tadına baktım herkese tavsiye ederim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti daha çok hizmet sektörüne açık, küçük bir ülke. Bu gibi iş yerleri turizme hizmet vermektedir. Biz üniversiteye ağırlık verdik. Sampi de öğrencilere hizmet verecek."

Metro Turizm Yatırımlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ise Sampi'nin KKTC'de şube hedefi olmadığını ancak, KKTC'den davet almaları üzerine Sampi olarak Türkiye dışındaki ilk yatırımlarını "Yavru Vatan" KKTC'ye yaptıklarını anlattı.

Avrupa ülkelerinde de araştırmalara başladıklarını ifade eden Öztürk, "Amerikalı ünlü markalarını satabiliyorsa, biz neden kendi markamızı yaratmayalım? Kendi damak tadımızı dünyaya sunmayalım? Biz bu mantıkla yola çıktık. Öncelikle pide sonra da köfte ve döner markasıyla yurt dışına açılıyoruz.

Hem Türkiye'den hem de dünyadan KKTC'ye olağanüstü yatırımlar geleceği inancındayım. Kıbrıs'a yatırım yapan çok daha karlı olacaktır. Bugün herkesi Kıbrıs'a yatırım yapmaya çağırıyorum yarın çok geç olabilir."
Açılıştan sonra Galip Öztürk, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'na plaket sundu.

--

Metro Turizm Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, grup olarak 1 milyar dolar civarında ciroları olduğunu belirterek, "2010 yılında şirket ataklarımızla holding olmayı hedefliyoruz" dedi.

Metro Turizm Yatırımlar Grubu markası Sampi Pide'nin KKTC şubesinin açılışından önce düzenlenen toplantıda konuşan Öztürk, bugüne kadar 59 şirkete ulaşmış bir grup olduklarını ve Sampi Pide'yi dünyadaki uluslararası devlerin yarıştığı bir marka yapmak istediklerini söyledi.

"Grup olarak 1 milyar dolar civarında bir ciromuz var" diyen Öztürk, 2010 yılında holding olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Öztürk, 2010 yılını yatırım yılı olarak belirlediklerini, özellikle gıda, maden ve enerji sektörlerinde atılımlarının olacağını dile getirdi.

Türkiye'nin 2010 yılından sonra doğacak enerji açığına bir miktar cevap verebilmek istediklerini ifade eden Öztürk, enerji alanında yılda 65 milyon kilovatlık enerji üretecek bir şirketlerinin olduğunu ve bu alana yaklaşık 33 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını kaydetti.

Enerji konusunda ortaklık tekliflerine, özellikle de yerel ortaklıklara sıcak baktıklarını bildiren Öztürk, yabancı ortaklıklara da açık olduklarını dile getirdi.

Maden ile ilgili Türkiye'nin özel çalışmaları olduğuna ve 81 ilin maden haritalarının çıkartıldığına dikkati çeken Öztürk, şu anda maden sektöründe de fizibilite çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

İzmir, Manisa, Konya, Anamur, Antalya ve Hatay'da maden alanları olduğunu kaydeden Öztürk, "İzmir'de Türkiye'nin en büyük altın rezervlerinden birine sahibiz" dedi.

Öztürk, Metro Turizm Yatırım Grubu bünyesinde 9 bin çalışanlarının bulunduğunu dile getirerek, gıda markaları Vanet'i de daha üst noktalara taşımak istediklerini ve Türkiye'nin et ihtiyacının yerli üretici tarafından karşılanmasını önemsediklerini belirtti.

-"ALTINI SİYANÜR İLE ÇIKARMAYACAĞIZ"-
Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Solok ise,  İzmir  Karşıyaka'da altın ve civa madenlerinin ruhsatına sahip olduklarını ve buradaki çalışmalarını siyanürle yapmayacaklarını belirterek, İzmir'de ton başına 14 gram altın tesbit ettiklerini ve atıklarının da inşaat sektöründe kullanıldığını bildirdi.

Karayolu taşımacılığında 450 milyon lira ciro yaptıklarını dile getiren Solok, "Geçen seneye göre yüzde 5 büyüdük. 2010'da metro olarak yaklaşık 40 milyon avro yatırarak 180 tane otobüs alacağız. Taşımacılık bizim amiral gemimiz.

Sadece otobüs sektörüne yatırım yapmıyoruz. Kazandığımızı diğer alanlara da yatıracağız" şeklinde konuştu.

Solok, hava yolu taşımacılığının artmasıyla rekabetin de arttığını belirterek, yaz mevsimi ve tatillerin aynı döneme denk gelmesinin sektörü etkilediğini bildirdi.

Türkiye'de taşımacılık alanında yüzde 95 oranında karayolunun kullanıldığına dikkati çeken Solok, hava yolu ve demiryolundaki gelişmelerin bu oranı en fazla yüzde 5 etkileyebileceğini dile getirdi.

-"METRO İKRAM'DAN PİTADÖNER VE KÖFTEXPERSS"-
Metro İkram Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Mert, 17 yıllık geçmişe sahip Metro Turizm Yatırımlar Grubunun, geçen yıl satın aldığı Sampi Pide'yi yurt dışına açacaklarını anlattı.

Uluslararası marka olma hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Mert, 33 şubeye ulaşan Sampi Pide'yi 2010 yılında 100 şubeye çıkarmak istediklerini, Türk Cumhuriyetlerinde şube açmayı istediklerini bildirdi.

Önümüzdeki aylarda Lefkoşa ve Gazi Magosa'da da şube açacaklarını belirten Mert, Metro Turizm'in 2010 yılı ocak ayında iki yeni marka olan "Pitadöner" ve "Köftexpress"i açacaklarını ifade etti.

Yaklaşık 1 yıllık ARGE çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan Pitadöner ve Köftexpress restoranlarında Vanet'in ürünlerini kullanacaklarını kaydeden Mert, Sampi'nin alt yapısı anlamında eksikliklerinin çok az kaldığını ve bundan sonra Sampi Pide olarak franchise ile büyümek istediklerini söyledi.

Mert, Köftexpress ve Pitadöner için 2010'da 2 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını dile getirerek, "Sampi pide markamız için Kosova, Arnavutlukta, Suriye ve Suudi Arabistan'dan ciddi yatırımcı talepleri var" dedi.

Başta İtalya olmak üzere Avrupa'da da şubeler açmak istediklerini dile getiren Mert, Türk Cumhuriyetlerindeki açığın çok daha fazla olduğunu söyledi.

Metro Group Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Bilgiseven ise 2010 yılında grubun, bulunduğu sektörlerde daha dominant olacağını ifade ederek, "Bizim yıllık ortalama büyümemiz yüzde 20 civarında. 3 yılda ortalama yüzde 25 civarında bir büyüme bekliyoruz" diye konuştu.

Vanet Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Yücel de, Metro Turizm Yatırımlar Grubu'nun Anadolu sermayesi ile varolmuş hızla büyüyen bir grup olduğunu belirterek, Türkiye'de tarım ve hayvancılık adına bir öze dönüş olduğunu söyledi.

Van ve çevresinde hayvan yetiştirme konusunda yatırımları olduğunu dile getiren Yücel, Trakya'da ve İstanbul'da Van-Bes adı altında besi çiftliği açacaklarını sözlerine ekledi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yatırıma o kadar aç ki pideci açılışına katıldı
  
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'a yatırım yapan Türk şirketlerine 'Bizi hatırlamanız önemli' dedi, iki bakanıyla Sampi'nin Girne şubesinin açılışına gitti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Derviş Eroğlu, Türk şirketlerinin artık dünyaya açıldığını, KKTC'ye gelen yatırımların da daha çok Türkiye'den geldiğini belirterek, 'Dışarıya açılırken KKTC'yi de hatırlamaları bizim için önemli'' dedi. Eroğlu, Metro Turizm Yatırım Grubu'nun Türkiye dışındaki ilk Sampi Pide Şubesi'nin Girne'deki açılışına katıldı. Eroğlu, 'KKTC hizmet sektörüne açık, küçük bir ülke. Bu gibi iş yerleri turizme hizmet vermektedir. Biz üniversiteye ağırlık verdik. Sampi de öğrencilere hizmet verecek'' dedi. Türkiye genelinde 33 şubesi bulunan Sampi Girne'nin açılışına Başbakan Derviş Eroğlu'nun yanı sıra, KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da katıldı.
Akşam

Metro köfte ve dönerle pazara giriyor

Metro, Sampi'den sonra köfte ve döner markalarıyla pazara giriyor

TÜRKİYE genelinde şube sayısı 33'e yükselen Sampi, KKTC'deki ilk şubesini Girne'de açtı.

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'un katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan Metro Yatırımlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, “Kendi markamızı, kendi damak tadımızı dünyaya sunma mantığıyla yola çıktık. Öncelikle Sampi Pide, sonra Köftexpress ve Pita Döner markalarıyla yurtdışına açılacağız” diye konuştu.

Metro İkram Pazarlama Başkanı Sevgi Mert ise Sampi Pide'nin 2010 yılında Lefkoşa ve Gazi Magosa'da da şube açacağını, Ocak ayında ise yeni marka olan “Pitadöner” ve “Köftexpress”i açacaklarını bildirdi.
Vatan


Geri Dön