29 / 04 / 2024

Sample City projesi yılan hikayesine döndü!

Sample City projesi yılan hikayesine döndü!

Yapımına 2005'te başlanan Sample City projesi yılan hikayesine döndü. Proje değişikliği nedeniyle toprak sahibi mahkemeye başvurdu, inşaat durdu. 4 kez saldırıya uğrayan inşaat firması sahibi ise 'Proje çıkar için engelleniyor' dedi



çekmeköy'de, 5 yıl önce yapımına başlanan 100 milyon dolarlık Sample City projesi tıkandı. Süreç içinde, toprak sahibi, üzerinde anlaşılan projede değişiklik yapıldığını belirterek, ücretin artırılmasını istedi, mahkemeye başvurdu. Yargı süreci nedeniyle inşaat durdu. Projeyi yapan Güney İnşaat'ın sahibi Yaşar Güney ise 2008-2010 arası 4 kez saldırıya uğradı, 3 kişi tutuklandı. Geçen ay, bir kez daha saldırıya uğrayan Güney, toprak sahibi E.A. ile anlaştığını savunduğu şžeref ç.'yi suçladı. Güney,   şunları söyledi: 'Proje büyük gelir getireceği için devreye girdiler. Önce, yurtdışına kaçtığım haberini yaydılar. Projede dairesi olmayan iki kişi Sample City mağdurları adına dernek kurdu. Bizimle sözleşmeleri yok. Toprak sahibi de onlarla centilmenlik anlaşması yapmış. Bu dernek şžeref ç. ve toprak sahibi tarafından üyelerimizi yanlış yönlendirmek için kuruldu.

MÜDÜR DE VİLLA ALDI İDDİASI
Yaşar Güney'in iddialarına göre, İSKİ soruşturması gibi birçok ünlü soruşturmayı yürüten Mali şžube eski müdürü S.G. devreye girdi. Güngör yardım karşılığında bir villa ve bir daireyi eşi ve oğlunun üzerine yaptırdı. Güney, 'şžimdi kendisinden haber alamıyoruz' diye konuştu.


100 MAĞDUR VAR
Proje önce villa olarak düşünüldü. İnşaat öncesi binaların da yapılması kararı alındı. Anlaşmazlık nedeniyle firmadan daire satın alan 100 kişi mağdur durumda. Yargı süreci devam ettiği için, inşaat durdu, tapular da verilemiyor.
Akşam/ Ercan ÖZTÜRK


Geri Dön