02 / 05 / 2024

Samsun Belediyesi'nden kiralık tarlalar!

Samsun Belediyesi'nden kiralık tarlalar!

Samsun hiç kuşkusuz Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yatırım merkezi. Son yıllarda sanayisiyle öne çıksa da tarımda da söz sahibi bir şehir...



İklim, toprak ve topografya gibi doğal yapısının üretime elverişli olması nedeniyle sebzecilik, meyvecilik, tarla bitkileri, su ürünleri ve hayvancılık alt sektörülerinin gelişmesi için cazibe merkezi konumunda. Para'da yer alan habere göre, yerli ve yabancı yatırımcıları için kışlık sebze başta olmak üzere, meyve, su ürünleri, enerji tarımı unlu mamuller, gıda ürünleri işleme ve paketleme organik ürünler, iyi tarım ürünleri, damızlık hayvan, tohum, fide, fidan, depolama, lojistik, sözleşmeli çiftçilik gibi özellikle katma değer sağlayıcı alanlarda yatırım için cazip bir il.

Kışlık sebze başta olmak üzere, dondurulmuş gıda, su ürünleri işleme paketleme, süt ve süt ürünleri işleme paketleme alanlarında iç pazar talebini karşılayacak ve yine yaş meyve ve sebze alanında bahçe tesisinden işleme ve paketleme ve soğuk zincirin oluşturulmasına kadar bir çok sahada yatırım potansiyeline sahip.

Bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretimiyle milyonlarca insanı besleyebilecek kapasitede. Bunları neden böyle uzun uzun anlattığımıza gelince malum tarım kesimi şu anda ekim döneminde bağ ve bahçelerde hazırlıklar yapılıyor. Bu alana yatırım yapacaklar ise uygun arazi peşinde. Tarıma yatırım yapmak isteyip de arazi arayışında olanlara haber Samsun'dan geldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bafra, Havza, Ladik, Çarşamba, Canik, Kavak ve Vezirköprü'de 74 adet tarlayı tarımsal amaçlı kullanmak üzere 3 yıllık süreyle kiraya veriyor. 

74 taşınmaz arasında 3 dönüm gibi küçük tarlalar da var, 90 dönümün üzerinde olanlar da. Taşınmazlardan 37 adetinin ihalesi 15 Nisan 2020 Çarşamba günü saat 14:30'da yapılacak. 


Geri Dön