02 / 05 / 2024

Samsun Canik Başarı Üniversitesi'nin inşaatı devam ediyor!

Samsun Canik Başarı Üniversitesi'nin inşaatı devam ediyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç,  'Canik Başarı Üniversitesi bir hayaldi. şžimdi o hayalimizi gerçekleştirmenin  mutluluğunu yaşıyoruz' dedi



Kılıç, Canik ilçesinde inşaatı devam eden Canik Başarı Üniversitesi"nde  incelemelerde bulunarak yöneticilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
               
Canik Başarı Üniversitesi"nin Samsun için büyük bir kazanım olduğunu ve  eğitim öğretime başladığında bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını  ifade eden Kılıç şunları söyledi:
               
'Canik Başarı Üniversitesi artık Samsun"un gelişmesinde, kalkınmasında  ve geleceğinde önemli bir merkez olacaktır. Artık bu yola girildi. Bu yol Samsun  için çok önemli bir yoldur. Canik Başarı Üniversitesi bir hayaldi. şžimdi o  hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada atılacak adım, 100  yıllık hayallerimizin bu arazi üzerindeki tezahürüdür. Samsun"un kalkınmasına  bakan yönü itibariyle, Samsun"un girişimcisi, Samsun"un hayırseverleri, Samsun"un  üreten unsurları şehrin ortak değerine yönelik bir eseri birlikte hayata  geçirebiliyorsa, orada şehir kalkınma planını mobilize etmişlerdir demektir.  Canik Başarı Üniversitesi, benim için Samsunumuzun, gelişmesine yönelik olarak bu  manayı ifade ediyor. Samsun"un öz sermaye birikimi, böyle bir müesseseyi  tamamlayacak şekilde mobilize edilebiliyorsa orada iş bitmiş demektir. Canik  Başarı Üniversitesi tamamlandığında ve eğitim öğretime başladığı gün, Samsun  adına hiç kimsenin gözü geride kalmasın. Samsun bundan sonra nasıl bir yol tayin  eder diye hiç kimse kendisine bir soru sormasın. Samsun gelişir mi, Samsun büyür  mü, Samsun yeniden o 1970"li yıllardaki dinamizmini yakalar mı, gibi kaygılarını  herkes bir kenara bıraksın. Bu müessese öğrencilerini alarak eğitim öğretime  başladığı gün, Samsunla ilgili bütün kaygıların son bulacağı gün olacaktır.'
               
-'HIZLANDIKTAN SONRA YOLDA DURULMAZ'-
               
Kılıç, Samsun"un önünün her sektörde açıldığını belirterek, daha fazla  gelişme ve kalkınma için iş adamlarının daha çok birlik ve bütünlük içinde olması  gerektiğine işaret etti.
               
Karadeniz"in tek büyük şehri olan Samsun"un gelişme grafiğinin her geçen  gün arttığını vurgulayan Kılıç, 'Bu kadar yolların kesişim noktasında olan bir  şehrin gelişmemesi için bir neden yoktur. Hava, deniz, kara ve demiryollarının  kesişim noktasında olan ve Karadeniz"in tek büyükşehri Samsun ikinci  üniversitesini hayata geçirebiliyorsa, bu heyecanın frenlenebilmesi mümkün  değildir. Hızlandıktan sonra artık yolda durulmaz. Biz şimdi apronda  hızlanıyoruz. Bu üniversiteye öğrenci aldığımız gün yerden tekeri kaldırdığımız  gün olacaktır. Samsun yatırımlar ve gelişme noktasında hızla yoluna devam  etmektedir' dedi.
               
Canik Başarı Üniversitesi inşaat alanında yapılan incelemelere AK Parti  Grup Başkanvekili Suat Kılıç ile birlikte, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan  Karanfil, Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus  Bekdemir, Başarı Vakfı Başkanı Muharrem Durmuş, Canik İlçe Kaymakamı Abdullah  Kalkan ile birlikte Canik Başarı Üniversitesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
AA


Geri Dön