03 / 05 / 2024

Samsun Çarşamba Özel Eğitim Okulu 2017'de tamam!

Samsun Çarşamba Özel Eğitim Okulu 2017'de tamam!

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Belediyemizin öz kaynaklarıyla yapımına başladığımız Çarşamba Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu 2017 yılı içersinde tamamlayacağız.” dedi.



Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Belediyemizin öz kaynaklarıyla yapımına başladığımız Çarşamba Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu 2017 yılı içersinde tamamlayacağız.” dedi.



Geçtiğimiz günlerde Samsun Valiliği’nde Vali İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar arasında imzalanan protokol ile Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun yapımını üstlenen Çarşamba Belediyesi okul inşaatının kazı çalışmalara başladı. 



DÜNDAR, “TÜRKİYE’DE İLK OLACAK”


Çarşamba Yeşilırmak Mahallesi’nde inşaatın kazı çalışmalarının başladığını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu’nu kısa bir sürede tamamlanacaklarını açıkladı. Projenin tamamen Çarşamba Belediyesinin öz kaynaklarıyla hayata geçtiğini ifade eden Başkan Dündar,  “Bu projeyi ilk gündeme getirdikten itibaren kısa bir süre içerisinde bu aşamaya getirdik. Dün kazı çalışmalarına başladığımız okulumuzu, bir yıl gibi kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Çarşamba ve bölgesinde toplamda 300 ün üzerinde eğitim alması gereken öğrenci potansiyeli var. Yapacağımız bu özel eğitim merkezimiz ihtiyacı karşılamış olacak. Türkiye’nin değişik yerlerinde eski okullardan dönüştürme şekilde bu tür eğitimlerin verildiği yerler var. Ama bu projeye uygun olarak, dört başı mamur bir bina şekilde yapılmış ilk projelerden olacak.” şeklinde konuştu.



DÜNDAR, “ÇARŞAMBA’YA BÜYÜK EĞİTİM YATIRIMLARI”


Milli eğitim alanında ilçede büyük yatırımların olduğunu kaydeden Başkan Dündar, “Çarşamba'mıza yeni eserler kazandırmaya devam ediyoruz" dedi. Başkan Dündar, “İlçemizde 32 derslikli mesleki ve teknik kız Anadolu lisesi, 24 derslikli imam hatip lisesi ve spor salonu, imam-hatip kız lisesi yanında 200 yataklı kız öğrenci yurdu ile 12 derslikli Ağcagüney İlkokulu, Yeşilırmak Mahallesi Fatih Okulu ek bina ve Sanayi Sitesi Mesleki Eğitim Merkezi inşaatları devam ediyor. Sosyal donatıları, atölyeleri, öğretmen odaları, idari birimleri ve yurtları ile ilçemize yeni okullar kazandırıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yatırımları olan tüm bu projeler Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Belediyemiz katkılarıyla devam ediyor." diye konuştu.


Çarşamba Belediyesi


Geri Dön