16 / 05 / 2024

Samsun Havza'da 995 bin TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Samsun Havza'da 995 bin TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Havza Belediye Başkanlığı, Samsun İli, Havza İlçesi, İnönü Mahallesi, 610 ada, 5 parselde yer alan  bin 810 metrekare akaryakıt ve lpg istasyonunu satışa çıkardı



Havza Belediye Başkanlığı tarafından verilen ilan şu şekilde;

İLAN
ARSA SATILACAKTIR

Havza Belediye Başkanlığından:

1 - Mülkiyeti Beledevemize ait;

MAHALLE: İnönü mah.
ADA NO: 6010
PARSEL NO: 5
ALANI: 1810.37 metrekare

Samsun-Ankara Bölünmüş Devlet Yolu üzerinde , şžehir Merkezinde ve şžehir uygulama imar planında 'Akaryakıt ve LPG İstasyonu'
olarak görülen, yukarıda gösterilen arsa , 2886 Sayıiı Devlet İhale Kanunun 45. maddesine göre Açık Artırma usulü ile 31.01.2011 tarihinde Pazartesi günü saat 14.00'da satışa çıkarılacaktır.

2 - Yukarıda belirtilen arsanın muhammen bedeli aşağıda olup , parselin bedeli peşin yada %50'si peşin kalan kısmı ise. iki yıl vade ile ödenecektir. Vadeli ödeme halinde , peşinattan sonra kalan %50'lik bedel üzerinden, ilk yıl için yine %5 oranında vade farkı alınacakttr.Katma Değer Kanununun S7.maddesinin 4.fıkrasmm (r) bendi gereğince KDV'den muaf bulunacaktır.
İnönü Mah.   610 Ada  5 Parsel 1810.27 m2x 550.00 TL = 995.64830 TL

3 - Satış masrafları arsayı alan şahısa veya tüzel kişiliğe aittir.

4 - İhale yakandaki tarihte Belediye Hizmet Binasında Meclis Odasında Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır.

5 - İhaleye girecek olanlarda aranacak şartlar;

A1 İstekli gerçek Kişi ise

a) Nüfus Cüzdanı Sureti
b) İkametgah Belgesi
e) Vekaleten katılıyor ise; vekaletname ve vekalet verenin imza sirküsü ve katılanın imza sirküsü ( Noter onaylı olacak )
d) Geçici teminat (İhale bedelinin %3'ü (29,870,00TL) oranında 2886 Sayılı DİK'da belirtilen geçici teminat olarak kabul edilen değerler)
e) İhaleye katılanın Havza Belediyesine problemli borcu olmadığına dair belge
f) Tebligat Adresi

B listekli tüzel kişi ise

a) Ticaret Odası'ndan veya diğer resmi makamlardan şirketin siciline kayıttı ve halen faaliyette olduğuna dair belge.
b) şžirketin adına ihaleye girecek kişi veya kişilerin bu şirketin vekili olduğuna dair noter onaylı vekaletname ve imza sirketleri
c) Tebligat Adresi
d) Geçici teminat (ihale bedelinin %3'ü oranında (29.870,00TL) 2886 Sayılı DİK'da belirtilen geçici teminat olarak kabul edilen değerler)
e)İhaleye katılan şirketin Havza Belediyesine problemli borcu olmadığına dair belge.

C) Ortak Girişim ise

Ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin herbirinin (A) ve (B) fıkralarında belirtilen esaslara göre temin edecekleri belgeler ve ortak girişim beyaanamesi

2886 Sayılı DİK'nun 6 .maddesinde yazılan şahıslar ile, ihalelere kattlmaktan yasaklı kişiler, gerek doğrudan ve gerekse bir vekili aracılığı ile ihaleye giremezler. Bu hükümlere aykırı hareket edenler, ihale üzerinde kalsa bile ihale fesih edilerek yatırılan teminat gelir kaydedilir.
6- İhale ilgili şartname ve belgeler Hesap İşleri Müdürlüğünde görülebilir.
7- İhale komisyonu ihale yapıp yapmamakta serbesttir.
8- Alıcı şahıs veya tüzel kişilik, Katma Değer Vergisi Kanununun 17.maddesinin 4.fıkrasmın (r) bendi gereğince Katma Değer Vergisinden muaf tutulacaktır.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön