02 / 05 / 2024

Samsun Konak Pasajı'nın yerine AVM mi yapılacak?

Samsun Konak Pasajı'nın yerine AVM mi yapılacak?

SGK İl Müdürlüğü binasına ilk olarak riskli yapı raporu alan Evkur Şirketi şimdi ise kararını değiştirerek yapıda basit tadilatlar yapıp söz konusu alana alışveriş merkezi yapacağını belirtmesi kafaları karıştırdı .



Geçtiğimiz yıl SGK Genel Müdürlüğü’nün açtığı ihale ile Samsun İl Müdürlüğü binasını satın alan Evkur Şirketi’nin tahliye talebi yılan hikayesine döndü. İhalede tapu şerhi ile satılan binanın ilk olarak kiracılarına dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderen söz konusu şirket daha sonra riskli yapı raporu alarak binanın yıkılacağını belirtmişti.


YENİ BİR HAMLE YAPTI


SGK İl Müdürlüğü’nün yeni yerine geçene kadar mevcut binada kalması için tapuya şerh koyulurken Evkur Şirketi, İl Müdürlüğü’nün de binayı boşaltması için tebligat göndermişti. SGK mevcut binanın boşaltılması ile ilgili mahkemeye giderek binada bulunan kiracıların kira bedellerinin de kendilerine ödenmesi için mahkemeye başvurmuştu. Bölge İdare Mahkemesi’nde davalar görülmeye devam ederken Evkur binanın boşaltılması için yeni bir hamle yaptı. SGK İl Müdürlüğü’nün ve Konak Pasajı’ndaki kiracıların binayı boşaltması için değişik yollara başvuran Evkur;  YEDAŞ, SASKİ ve SAMGAZ’a riskli yapı raporu göndererek binanın yıkılacağını ve yıkım öncesinde aboneliklerin kesilmesini istediğini belirten yazı gönderdi. Söz konusu kurumlar da SGK İl Müdürlüğüne ve kiracılara 10 gün içerisinde aboneliklerin iptal edileceği yönünde tebligat gönderdiler.


ALIŞVERİŞİ OLACAK


Yapı denetim şirketince binanın riskli yapı olduğuna dair başvuru yapan Evkur Şirketi tapuya bunu işletirken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ocak ayında yazdığı dilekçe ile binanın riskli yapı olduğunu ve 60 gün içerisinde boşaltılmasını istedi. Şirket şimdi ise binanın basit tadilatlarla hizmete açılacağını belirtiyor. Evkur Şirketi Avukatı Paşa Yılmaz tarafından Samsun Nöbetçi Sulh Mahkemesine gönderdiği yazıda, “Taşınmaz tahliye edildikten sonra müvekkilim şirket, basit tadilat yapılarak taşınmazı ticari faaliyete uygun hale getirecektir. Bu şekilde taşınmazdaki ara duvarları kaldırarak alışveriş merkezi haline getirilecektir” diye beyan etti.


SGK: YAZI YAZDIK


Şirketin beyanına tepki gösteren esnaf ise, “Hani bu bina riskli yapıydı ve yıkılacaktı” diye sordu. Pasaj esnaflarından Ahmet Cemal Ayhan, “Firma buraya yıkım kararı aldı, yıkım kararından sonra SGK buna karşı çıktı ve dava açtı. Firma ilk olarak bina riskli yapı raporu alarak binayı yıkmak istedi. Şimdi ise buraya basit tadilatla alış veriş merkezi haline getireceğini belirtiyor” dedi. Konu ile ilgili SGK İl Müdürü Ünay Kaya ise, YEDAŞ, SASKİ ve SAMGAZ’a binanın davalık olduğunu belirten yazılarımızı yazdık” diye konuştu.


Gazete Gerçek


Geri Dön