29 / 04 / 2024

Samsun Panorama Müzesi çalışmaları ne durumda?

Samsun Panorama Müzesi çalışmaları ne durumda?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs 1919 bağımsızlık mücadelesini anlatan üç boyutlu panorama müzesi haline getirilecek olan eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs 1919 bağımsızlık mücadelesini anlatan üç boyutlu panorama müzesi haline getirilecek olan eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu. Çalışmaların başladığı spor salonunu gezen Başkan Yılmaz, projeyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve uzun yıllar Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu olarak kullanılan binayı 19 Mayıs 1919 bağımsızlık mücadelesini anlatan üç boyutlu panorama müzesi olarak planlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, salonun tahsisinin ardından hazırlanan projeyle ilgili çalışmalarına başladı. Spor salonunun iç kısımlarında söküm işlemlerine başlayan Büyükşehir Belediyesi, Samsun’a turizm zenginliğini artıracak olan bir müze daha kazandıracak. Kurtuluş Yolu ambiyansını İstanbul’daki 1453 panorama müzesi gibi 19 Mayıs 1919 Panorama Müzesi ile taçlandıracak olan Büyükşehir Belediyesi, müzeyi tamamladığında Karedeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olacak.

Spor salonuna gelerek çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ve Zennube Albayrak’tan bilgi aldı. Yapım ihalesini alan firma yetkilileri ile de bir araya gelen Başkan Yılmaz, yaptığı toplantıda Samsun’a yakışır titizlikle hareket edilmesini istedi. Projeyi çok önemsediğini ifade eden Başkan Yılmaz, Panorama 1919 müzesinin Kurtuluş mücadelesi ruhunu şehirde yaşatacağını kaydetti.

Öte yandan yıkılan Büyük Samsun Oteli alanında ise rekreasyon çalışmaları devam ediyor. Rekreasyon alanını da gezen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, peyzajı beğenerek kısa sürede bitirilmesini istedi.



Hürriyet 


Geri Dön