Genel

Samsun Towers neyi bekliyor TM İnşaat açıklama yaptı!

TM İnşaat, Beylikdüzünde inşa edilen Samsun Towersın adının Samsun Güneşi olarak değiştirildiğini bildiren açıklamasında projedeki gecikmenin gerekçelerini açıkladı...

Firmanın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Projelerimizin tamamlanması ve onayı için İlçe Belediyesine verilebilir hale gelmesi Nisan sonunda gerçekleşecektir. Ancak ERSA, yolun ve 24 adet parselin birleştirmesi işlemini bitirene kadar (yani, inşaatın yapılacağı arsanın yeni ada ve parsel numarası alana kadar) projeler Belediyesine verilemeyecektir. Çünkü, projenin ada ve parsel numarası tevhit işlemlerinden sonra belirlenecektir denildi.
 
TM İnşaat, ERSA yetkililerinin bu proje için çok büyük çaba gösterdiğini vurguladığı açıklamada inşaatların biran önce başlaması için yaptıkları yardımlar için Ersaya bizzat teşekkür etti.
 
TM İnşaatın açıklaması şöyle:
 

 Arsa sahipleri adına ERSA İnş. Ltd. Şti. şirketi ile yapım işini üstlenen firmamız TM İnşaat Turizm Yatırım A.Ş. arasında imza edilen KAT KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMESİ 04/02/2011 tarihinde yapılmıştır. Projenin tamamlanması ve inşaatların başlaması için her iki tarafın da çabaları aşağıdaki gibidir.
 
1.) ERSA tarafından talep edilen AVAM PROJELER firmamız tarafından 20/03/2011 tarihinde tamamlanmıştır ve ERSA yetkilisine verilmiştir. ERSA ve FİRMAMIZ avam projeler ile birlikte Esenyurt Belediye Başkanı sayın KADIOĞLU ile makamında bir görüşme yapmıştır. Sayın Başkan KADIOĞLU mevcut mevzuata uygun olarak projelerimizi tamamlayıp İnşaat Ruhsatı alarak başlayabileceğimizi izah etti ve talebimiz olan imar artışlarının İBB tarafından onandıktan sonra tadilat projesi vererek ruhsatlarımızı da yenileyebileceğimizi öğrendik. Sayın Kadıoğlu'na Projemize verdiği destek için teşekkür ederek ayrıldık.
 
2.) ERSA, projenin yapılacağı imar adalarında henüz o güne kadar tapuları alınamamış olan iki adet arsanın tapularını da almak için yoğun bir çalışma içine girmiştir.
 
3.) ERSA, iki imar adası arasında bulunan yolun kaldırılması ve bu iki adanın tek bir imar adası olması için gereken plan değişikliklerini, İlçe Belediyesi ve Büyük Şehir Belediyesi Meclislerinden geçirmeyi başarmış ve plan değişikliği onanarak şu an İlçe Belediyesine gelmiştir.
 
4.) ERSA, iptal edilen yolun satın alınması işlemleri için İlçe Belediyesine müracaat ile hem yolun satın alınması hem de toplam 24 adet olan parsellerin tevhit edilmesi işlemlerini başlatacaktır.
 
5.) ERSA, firmamız tarafından mevcut mevzuatlara göre yaptırmakta olduğumuz uygulama projelerimizin onaylanması ve ruhsatlarımızın alınması amacı ile girişimlerde bulunmuştur.
 
6.) Firmamız yönetim ve satış ofisinin yapımını tamamlamak üzeredir.
 
7.) Firmamız İnşaat hafriyatlarının yasal izinlerini almak için gereken girişimlerde bulunmuştur. ERSA yetkilileri bu izinler için gerekli tüm çabayı göstermiştir.
 
8.) Projelerimizin tamamlanması ve onayı için İlçe Belediyesine verilebilir hale gelmesi Nisan sonunda gerçekleşecektir. Ancak ERSA, yolun ve 24 adet parselin birleştirmesi işlemini bitirene kadar (yani, inşaatın yapılacağı arsanın yeni ada ve parsel numarası alana kadar) projeler Belediyesine verilemeyecektir. Çünkü, projenin ada ve parsel numarası tevhit işlemlerinden sonra belirlenecektir.
 
9.) ERSA yetkilileri bu proje için çok büyük çaba göstermektedir ve inşaatların biran önce başlaması için yaptıkları yardımlara, Firmamız teşekkür etmektedir.
 
10.) Firmamız, Projenin tamamlanması için hazırlamış olduğu 24 aylık iş proğramını yapmış olup, bu doğrultuda hafriyat, kazık ve kaba inşaat yapım ekiplerini oluşturmuştur. Hafriyat dahil 19. ayda kaba inşaat tamamlanacak ve 5 ay ilerisinden başlayacak olan ince inşaat imalatları 24. ayda tamamlanmış olacaktır.
 
11.) Firmamız, SAMSUN TOWERS adını SAMSUN GÜNEŞİ olarak değiştirerek Kurtuluş Mücadelemizde Anadolu'ya doğan Samsun Güneşinin şimdi de İstanbul Esenyurt'ta yeniden doğuşunu sembolize etmek istemektedir. Bilgilerinize sunulur. TM İNŞAAT TURİZM YATIRIM A.Ş.