12 / 05 / 2024

Samsun'da eski havaalanına devlet kampüs!

Samsun'da eski havaalanına devlet kampüs!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki tüm kamu kurumlarını eski havaalanı arazisine taşımak için düğmeye bastı. Büyükşehir ayrıca, Samsuna büyük bir orduevi yapmak için de harekete geçti



Samsun Büyükşehir Belediyesi kendi binasının da içinde bulunduğu, büyük kamu kuruluşlarının binalarını eski havaalanı arazisine taşımak için çalışmalara başladı. 


Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen düzenlemeye göre Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli bulunan ve Askeri Hastaneni'nde bulunduğu arazinin yanı sıra eski Havaalanı arazisinin bulunduğu bölge, plan değişikliği yapılarak tüm resmi kurumların yer alacağı bir 'kamu kampüsü' haline getireleoek, Buna göre Samsun Büyükşehir Belediyesi binasının yan< sıra, Samsun Valiliği, ilkadım Kaymakamlığı, ilkadım Belediyesi, Samsun Emniyet Müdürlüğü ve diğer resmi kurumlar bu bölgeye tthitht; taşınacak. 


YETKİ YILMAZ'DA Büyükşehir Belediye Meclisi'nün Başkan Yusuf Ziya Yılmaz11 yetkilendirdiği karar kapsamı nda Milli Savunma Bakanlığı ile imzalanması planlanan protokol için de görüşmeler p—yapılacak, Eski havaalanındaki Askeri Hastane ve eğitim merkezlerinin bulunduğu bölgenin Büyükşehite cfevri için çalışma yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, bunun karşılığında Milli Savunma Bakanlığı'na Karadeniz'in en büyük orduevini yapma önerisini getirecek. 


ESKİ ORDUEVİ YIKILIYOR 


Büyükşehir Belediye Meclesi'nde kabul edilen karara göre Milli Savunma Bakanlığı'ndan öncelikle Ulugazi mahallesinde Askeri Şube alanının belediyeye devredilmesini isteyecek. Ayrıca Cumhuriyet Caddesinde bulunan ve subay gazinosu olarak kullanılan binanın, bu bölgedeki 2 binanın daha kamulaştırması yapılarak, yeni bir parsel oluşturulacak. Ardından bu parsel. Milli Savunma Bakanlığı'na 'maliye hazinesi' olarak tescil edilecek. 


TÜM MALİYET BÜYÜKŞEHİR'DE 


Yeni parsel üzerinde bulunan subay gazinosu ve yan binalarının yanı sıra bu bölgedeki iki binanın da yıkılmasını planlayan Büyükşehir, Milli Savunma Bakanlığı ile imza lanacak protokol kapsamında tüm maliyeden Büyükşehir Belediyesi taralından karşılanmak üzere modem bir orduevi binası inşa ettirecokARAZÎ KARŞILIĞI ORDUEVİ Yaklaşık 6 bin metrekarelik bir alanda yapılması planlanan yeni orduevinin her türlü donanım dahil yaklaşık toplam maliyetinnin9 milyon 600 bin TL'ye mal olması planlandı. 


Büyükşehir, Milli Savunma Bakanlığı'na bu maliyete karşslık gelen oranda eski havaalanı arazisindeki arazi için herhangi bir ödeme yapmayacak. Geri kalan kısım ise Samsun Valiliği, İlkadım Kaymakamlığı, Samsun Emniyel Müdürlüğü ve diğer resmi kurumlardan tahsis edilecek.


HEYELAN ALANINA REKREASYON 


Büyükşehir Belediyesi Milli Savunma Bakanlığı ile protokolün imzalanması durumunda bu bölgede (uygun olmayanheyelânlı alan) o^rak belirlenen 88 bin metrekarelik alanda ise imar planı değişikliği yapacak. Buna göre 1/1000 ölçekli imar planında heyelan bölgesi olarak tanımlanan bu alan rekreasyon alanı ya da otopark olarak değerlendirilerek, imar planı değişikliğine gidilecek ve heyelan bölgesi statüsünden çıkarılacak.


Ekip


Geri Dön