04 / 05 / 2024

Samsun'da gayrimenkul satışlarında artış var!

Samsun'da gayrimenkul satışlarında artış var!

GYODER Başkanı Aziz Torun, rant vergisine ilişkin, "Rant oluşuyorsa vergisinin alınması doğrudur. Ancak, 'Her yerde imar değişikliğiyle rant oluşturuluyor" algısı yanlış. Vergi alınırsa kamuoyundaki spekülasyonların önüne geçilebilir" dedi.



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, rant vergisine ilişkin, "Rant oluşuyorsa vergisinin alınması doğrudur. Ancak, 'Her yerde imar değişikliğiyle rant oluşturuluyor" algısı yanlış. Vergi alınırsa kamuoyundaki spekülasyonların önüne geçilebilir" dedi. Sektöre ilişkin değelendirmelerde bulunan Torun, 2014 yılının ilk yarısında iki seçim geçtiğini, faiz oranlarının yükseldiğini ancak yılın ikinci yarısında ise istikrar vadeden bir sonuç çıkmasının sektörü biraz daha canlandırdığını aktardı. 


KARADENİZ'DE YABANCI TALEBİ 

Öncelikle Marmara Ege, Akdeniz hatta Karadeniz, Güneydoğu sınır illerinde yabancı talebinin olduğunu üretmenin belirten Torun, bu projelerin sadece konuttan ibaret olmadığını, ofisler, alışveriş ve eğlence merkezlerini de bu kapsamda düşünülmesi gerektiğini aktardı.  Torun, "Elimizde altın yumurtlayan bir tavuk var. Bundan sürekli yumurta almak varken, hırsa kapılıp, yabancı yatırımcıları kandırarak, yanıltarak onu yok etmeyelim" dedi. 


SATIŞLAR 2014'Ü AŞACAK

Aziz Torun, yıl sonu toplam konut satışlarına bakıldığında ise 2014'ün 1 milyonun üzerine çıkarak 2013 yılındaki rakamları yakalanacağı hatta aşacağı öngörüsünde bulundu. Daha önce ön satış olarak yapılmış ancak tapusu verilmemiş ciddi bir son aya yığılan işlem hacmi olduğunu vurgulayan Torun, "Özellikle yabancılardan gelip GYODER Başkanı Torun, rant vergisine ilişkin, "Rant oluşuyorsa vergisinin alınması doğrudur" dedi.  Torun, Samsun ve Antalya gibi pek çok gelişen kentlerde gayrimenkul üretim ve satışında artış olduğunu belirtti dairelerinin tapusunu almakta gecikenler, yıl sonu itibariyle tatil nedeniyle hem de tapularını almak için geliyor. Dolayısıyla toplam satışların , yıl sonunda 1 milyonun çok üzerine çıkacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 


İNSANLARIN BEKLENTİSİ YÜKSEK 

Bursa, Gaziantep, Denizli, Samsun ve Antalya gibi pek çok gelişen kentlerde gayrimenkul üretim ve satışında artış olduğunu belirten Torun, konut ve alışveriş merkezi, otel gibi alanlarda da yatırımın dönüşümün olduğunu aktardı.Torun, insanların artık standardı daha yüksek sosyal donatı alanlarına sahip güvenli konutlarda yaşamak istediğini dile getirerek, dolayısıyla o bölgelerde yeni standartlardaki gayrimenkule talep olduğunu ve sektörün gelişme gösterdiğini söyledi.



Hedef Halk 


Geri Dön