30 / 04 / 2024

Samsun'da inşası devam eden Kültür Merkezi yazın hizmete girecek!

Samsun'da inşası devam eden Kültür Merkezi yazın hizmete girecek!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Atakum ilçesinde yapımı devam eden kültür merkezinin, bu sene yaz aylarında hizmete girmesinin planlandığını açıkladı.




Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Atakum ilçesinde inşaatı devam eden kültür merkezinin son durumu hakkında bilgi verdi. Devlet Su İşleri (DSİ)'nin eski kampında 10 bin metrekare üzerinde inşaatına başlanan kültür merkezinin, Samsun’da bir benzeri olmadığını vurgulayan Çamaş, “600 kişilik tiyatro salonu, 250 kişilik ikinci bir salon ve 150 kişilik toplantı salonuna sahip kültür merkezinin bu yaza doğru hizmete gireceğini düşünüyorum.“ dedi. 


KÜLTÜR MERKEZİ ORMANIN İÇİNDE YER ALIYOR 


Kültür merkezinin Samsun’un bir ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Çamaş, şehir merkezinde yer alan Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü binasının ihtiyaçları bir ölçüde karşıladığını söyledi. Samsun’un tiyatro, kültürel ve sanatsal aktivitelerini toplu olarak yapabileceği bir yere ihtiyacı olduğunu belirten Çamaş, "Bunun için de DSİ'nin eski kampının olduğu 10 bin metrekare büyüklüğündeki alan belirlendi. Yeşillikler içerisinde yer alan bu alanda, kültür merkezinin olması ve sergilerin, mini konserlerin ve özellikle gençlerin buralardan yararlanacak olması benim en büyük hayalimdi. Akustik ses özelliğine sahip olacak kültür merkezi, sanatla ve kültürle uğraşan herkese çalışma ortamı sunacak bir mekan olarak tasarlandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’a geçici değil, kalıcı eserler bırakmak için uğraşıyor. Kültür merkezi de bu eserlerden bir tanesidir.“ şeklinde konuştu.


Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön