05 / 05 / 2024

Samsung ailesi miras vergisini ödeyebilmek için sanat eserlerini bağışlayacak!

Samsung ailesi miras vergisini ödeyebilmek için sanat eserlerini bağışlayacak!

25 Ekim 2020 tarihinde akciğer kanserine sebebiyle yaşamını yitiren Lee Kun-hee'den ailesine yüklü bir miras kaldı. Samsung'un yönetim kurulu başkanı olan Lee Kun-hee'nin ailesinden mirası alabilmek için verginin nasıl ödeneceğine ilişkin açıklama geldi.



25 Ekim 2020 tarihinde akciğer kanserine sebebiyle yaşamını yitiren Lee Kun-hee, hem Samsung'un yönetim kurulu başkanı hem de sadece Güney Kore'deki değil dünyadaki en zengin kişilerden biriydi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Lee'nin ölümünün ardından aileye yüklü bir miras kaldı. Fakat bu mirası alabilmeleri için oldukça yüklü miktarda vergiyi ödemeleri gerekli. Lee Kun-hee'nin karısının ve üç çocuğunun vergi ödemesini nasıl yapacaklarına ilişkin karar vermek ayrıntıları belirlemek için Cuma gününe kadar vakti vardı.

VATANDAŞLIK GÖREVİMİZ

Samsung tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada; yerel yasaya göre, tam ödeme yapmak için 5 seneye kadar süreleri bulunduğunu ve bu ay ile beraber 6 taksit şeklinde bu ödemeyi yapacaklarını duyurdu. 

Lee ailesinden konuya ilişkin gelen açıklamada ise, “Tüm vergileri ödemek bizim vatandaşlık görevimiz ve sorumluluğumuzdur” denildi. 

Samsung ailesi miras vergisini ödeyebilmek için sanat eserlerini bağışlayacak!

Vergi ödeme planının yanı sıra Lee ailesi, yeni tıbbi tesisler yapmak ve kanser veya diğer nadir hastalıklardan muzdarip çocukların giderlerinin karşılanması amacıyla da 900 milyon dolardan fazla para ödeyeceklerini belirtti.

DALI, PICASSO, MONET ESERLERİ BAĞIŞLANACAK

Ayrıca Lee Kun-hee'nin özel sanat koleksiyonunda yer alan yaklaşık 23 bin parçanın, Güney Kore'deki iki ulusal müzeye hediye edileceği belirtildi. Koleksiyonda; Pablo Picasso, Salvador Dalí, Claude Monet’ten parçalar da bulunuyor. 

Lee Kun-hee, ölümüne kadar Güney Kore'nin en zengin kişisiydi.

Gülriz Sururi'nin mirasına sürpriz varis!

Samsung'dan akıllı şehir projesi!


Geri Dön