28 / 04 / 2024

Samsung fabrikalarını büyütecek!

Samsung fabrikalarını büyütecek!

şžirket yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, söz konusu yatırımın üçte  ikisinden fazlasıyla grubun fabrikalarını büyütmeyi ve yeni elektronik eşya ile  televizyon üretim tesisleri kurmayı, geri kalanını ise Ar-Ge"ye ayırmayı  planlıyor



Güney Koreli Samsung, bu yıl 38,3 milyar  dolarla rekor düzeyde yatırım yapmayı hedefliyor.   şžirket yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, söz konusu yatırımın üçte  ikisinden fazlasıyla grubun fabrikalarını büyütmeyi ve yeni elektronik eşya ile  televizyon üretim tesisleri kurmayı, geri kalanını ise Ar-Ge"ye ayırmayı  planlıyor.

Samsung ayrıca, bu yıl söz konusu yatırımlarla istihdam kapasitesini  geçen yıla göre yüzde 11 oranında artırarak, 25 bin kişiye istihdam sağlamayı  öngörüyor. şžirketin küresel gücünü artırmak amacıyla bu yıl yapmayı hedeflediği 38,3  milyar dolarlık yatırım tutarı, geçen yıla göre yüzde 18 oranında yüksek.   Samsung, dünyanın en büyük düz ekran televizyon, sıvı kristalli ekran,  hafıza kartı ve ikinci büyük cep telefonu üreticisi konumunda bulunuyor. Grup,  aynı zamanda gemi yapımı, inşaat ve finans alanlarında da faaliyet gösteriyor.
 AA


Geri Dön