01 / 05 / 2024

Samsung ve Huawei işbirliği! 180'e varan 5G patentini Huawei'ye devrediyor!

Samsung ve Huawei işbirliği! 180'e varan 5G patentini Huawei'ye devrediyor!

Geçtiğimiz günler, Samsung ve Huawei'nin beraber çalıştığına dair farklı raporlar geldi. belge, Huawei'nin Samsung ve Oppo gibi bazı  firmalara  5G ve 5G olmayan bazı patentlerini kullanma hakkı verdiğini iddia ediyor. 



The Elec'in yeni bir raporu, Samsung'un ABD'de sahip olduğu 98 patenti geçen ay Huawei'ye bıraktığını iddia ediyor. Buna Samsung'un 2019'da Huawei'ye devrettiği 81 patent de dahil.  Güney Koreli şirket bu zamana kadar kadar Huawei'ye toplam 179 patent devretti.


Samsung ve Huawei, patent anlaşmazlığını sona erdirmek için 2019'da bir çapraz lisans anlaşması imzaladı. Samsung'un Huawei'ye devrettiği patent 

sayısı muhtemelen aralarındaki çapraz lisans anlaşmasındaki farka değecek. Bu sefer muhtemelen sözleşmenin yenilenmesiyle alakalı olacak. alakalı patentlerin kapsamı, telekomünikasyon, şarj, kamera, ekran ve diğerleriyle alakalı patentleri içerir . Kore'nin sicilinde bulunan bazı Amerikan aile patentleri de devredilmiştir.

Samsung ve Huawei işbirliği! 180 e varan 5G patentini Huawei ye devrediyor!

Bir çapraz lisans sözleşmesinde bazen bir taraf diğer taraftan daha fazla lisans bedeli öder. Bu, iki tarafla alakalı patent sayısı ve kalitesindeki farklılıklardan kaynaklanmaktadır . 2016 senesinde, Xiaomi ve Microsoft benzer bir çapraz lisans anlaşmasında sulh sağladılar ve Xiaomi muhtemelen daha az patente sahip olduğu için daha fazla veriyordu.

 


Geri Dön