28 / 04 / 2024

Samsunlu emlakçılardan ipotek sorununa çözüm!

Samsunlu emlakçılardan ipotek sorununa çözüm!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, emlakçıların gayrimenkul satışlarında en çok sorun yaşadıkları ipotek konusu ile ilgili yaptıkları görüşme sonucu çözüm bulduklarını belirtti.



SAMSUN genelindeki tüm emlakçıların gayrimenkul alım satımlarında en çok ipotek konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Mevlüt Oral, yaptıkları toplantı ile sorunu çözdüklerini söyledi. Emlakçılar Odası'nda yapılan toplantıya Tapu Bölge Müdürü Hasan Özalban, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Eyüp Güler, Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Lütfü Coşkun, İlkadım, Atakum ve Canik İlçe Tapu Müdürleri ve Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz katıldı. 


SIKINTI KALMADI 

Toplantıda emlak sektörü ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getiren Başkan Mevlüt Oral, sektördeki arkadaşlarımızın ve gayrimenkullerini alıp satmak isteyen vatandaşlarımızın daha hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışmaları konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını kaydetti. 


Başkan Oral, "Emlak sektörünün daha ciddi ve güvenilir şekilde çalışması için görüştüğümüz yetkililerle özellikle ipotek konusunda sıkıntı yaşıyorduk ve bu sıkıntıyı da çözdük. Gayrimenkul satışında üzerine ipotek olup olmadığı ile ilgili emlakçı arkadaşlarımız iş takip formu ile tapudan öğrenme şansı olacak" diye belirtti.


ÖZVERİLİ ÇALIŞACAĞIZ 

Emlak sektörünün yetkili kişiler haricinde yapılmasına da engel olmak amacıyla daha özverili çalışma yürüteceklerini dile getiren Başkan Oral, "Emlakçılar odasına kaydı olmayan hiçbir emlakçının tapuda iş takibi yapmaması için çalışmalarımız devam ediyor. Tapu müdürlükleri de bu konuya hassasiyet gösterdiklerini beyan ettiler. Adeta telefonlarla alım satım yapan vergi vermeyen kişiler ekmeğini emlak sektöründen kazanan arkadaşlarımıza sekte vurmaktadır. Bu kişilere karşı mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu. 


Gazete Gerçek/ Sezer SEZER 


Geri Dön