11 / 05 / 2024

ipotek sorunu

ipotek sorunu

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, emlakçıların gayrimenkul satışlarında en çok sorun yaşadıkları ipotek konusu ile ilgili yaptıkları görüşme sonucu çözüm bulduklarını belirtti.

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İklim değişikliği, insanlığın ortak sorunu!

BM İklim Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ısınmanın insanlığın tüm hayatı üzerinde ciddi değişiklikler meydana getirme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. İklim değişikliği, insanlığın ortak sorunu...

Tapuda ipotek nasıl anlaşılır?

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi işlemine deniyor. Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Peki, tapuda ipotek nasıl anlaşılır?

Tapuda ipotek koyma işlemi!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi anlamına geliyor. Peki, tapuda ipotek koyma işlemi nasıl yapılır? İşte, tapuda ipotek koyma işlemi!

Ordu Ulubey'in su sorunu çözülüyor!

Ulubey su alma yapısı, isale hattı ve 500 metre küplük su deposu ve arıtma tesisi onarım inşaatında incelemelerde bulunan OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, "Tesis zamanında tamamlanarak, Ulubey ilçesinin içme suyu sorunu çözülecektir" dedi.

İpotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

Kredi borcu biten evin ipoteğinin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. İpotek fek yazısı için bankalar ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Konut kredisi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Lütfi Elvan: 10 milyar dolarla trafik sorunu bitecek!

Bakan Lütfi Elvan, İstanbul'un trafik sorunu için yeni projelerin devreye alındığını söyledi. Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısmı için ihale sürecinin de başladığını belirten Elvan, "10 milyar $'lık yatırım yapılacak" dedi...

Manisa'nın ulaşım sorunu çözülüyor!

Manisa'nın ulaşım sorunu çözülüyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Merkez ve ilçelerdeki Şoförler Odası başkanlarını ve toplu taşıma yapan esnafları bilgilendirme toplantısında bir araya getirdi.

Orman kadastrosu sorunu için çalışma başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak...

Orman kadastrosu sorunu bitiyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

Edirne'nin altyapı sorunu devam ediyor!

Edirne’de yaşanan sel baskınları ile ilgili konuşan uzmanlar, “ Alt yapının yenilenmesi de sorunu çözmeyecektir. Çünkü tüm dere yatakları kapatıldı ve üzerlerine ev yapıldı ” dediler.

Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi?

Eşlerden biri aile konutunu, kullanacağı banka kredisi için eşinin rızasını almadan ipotek ettirirse dava açılabilir mi? Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi? İşte, Aile konutu ipotek yetkili mahkeme!

ipotek sorunu Haberi

ipotek sorunu

SAMSUN genelindeki tüm emlakçıların gayrimenkul alım satımlarında en çok ipotek konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Mevlüt Oral, yaptıkları toplantı ile sorunu çözdüklerini söyledi. Emlakçılar Odası'nda yapılan toplantıya Tapu Bölge Müdürü Hasan Özalban, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Eyüp Güler, Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Lütfü Coşkun, İlkadım, Atakum ve Canik İlçe Tapu Müdürleri ve Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz katıldı. 


SIKINTI KALMADI 

Toplantıda emlak sektörü ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getiren Başkan Mevlüt Oral, sektördeki arkadaşlarımızın ve gayrimenkullerini alıp satmak isteyen vatandaşlarımızın daha hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışmaları konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını kaydetti. 


Başkan Oral, "Emlak sektörünün daha ciddi ve güvenilir şekilde çalışması için görüştüğümüz yetkililerle özellikle ipotek konusunda sıkıntı yaşıyorduk ve bu sıkıntıyı da çözdük. Gayrimenkul satışında...