28 / 04 / 2024

San Siro Stadı yıkılıyor!

San Siro Stadı yıkılıyor!

Milano'nun sembolleri arasında yer alan tarihi San Siro Stadı'nın yıkımı konusunda yeni bir aşama kaydedildiği belirtildi.



Milano’nun sembolik stadları arasında yer alan San Siro’nun yıkılmasına ilişkin resmi izinlerim tamamlandığı ortaya çıktı. Sözcü Skor'da yer alan habere göre, Milan ve Inter kulüplerinin ortaklaşa kullandığı 1926 yılında açılan San Siro Stadı’nın yıkımına kısa zamanda başlanacağı açıklanırken her iki kulübün yeni stad yapımı için de tekliflerini İtalyan hükümetine yaptığı bildirildi.

Yeni planlamaya göre Milan ve Inter kulüplerinin 60 bin kişilik yeni bir stadyum yapımı için karar aldığı ve stadın inşaatı için 1.2 milyar euro’luk kaynağa ihtiyaç duyulduğu haberleri İtalyan basınında da yer buldu.

Stadın 100 yıla yakın bir geçmişi olması nedeniyle tarihi eser niteliği taşımamasına devletin tarihi eser kurumu tarafından karar verildiği belirtilirken yıkım için nihai karar olmasa bile yıkım için en büyük engelin ortadan kalktığı belirtiliyor.

İlk planlamalara göre inşa edilecek yeni stadı San Siro’nun olduğu bölgeye yapılmasını planlandığı, San Siro’nun tamamının ise yıkılmadan küçük bir bölümünün turizme açılarak sergileneceği de dedikodular arasında...


Geri Dön