Genel

Sanayici bastırdı süt fiyatları düştü! Peki şimdi ne olacak?

Sanayicinin baskısı ile çiğ sütte uygulanan fiyatlandırma gerilemeye başladı. Soğutulmuş süt ücretleri 11 TL iken 10 TL'ye düşerken, bu fiyatlandırmanın sanayiciyi tatmin etmemesi ve süt fiyatlarını 10 TL'nin de altına düşürmek istemesi üreticinin tepkisine neden oldu.Bunlar arasında:Üretim maliyetleri: Sütün üretim maliyetleri, hayvanların beslenmesi, sağım işlemleri, veterinerlik hizmetleri, işçilik maliyetleri ve diğer giderler gibi birçok faktöre bağlıdır

Süt fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak belirlenir. Bunlar arasında:

Üretim maliyetleri: Sütün üretim maliyetleri, hayvanların beslenmesi, sağım işlemleri, veterinerlik hizmetleri, işçilik maliyetleri ve diğer giderler gibi birçok faktöre bağlıdır.

Arz ve talep: Süt arz ve talebine bağlı olarak fiyatlar değişebilir. Eğer talep yüksekken arz düşükse, süt fiyatları yükselir. Talep düşükken arz yüksekse, süt fiyatları düşebilir.

Rekabet: Süt satıcıları arasındaki rekabet de süt fiyatlarını etkiler. Eğer bir bölgede çok sayıda süt satıcısı varsa, rekabet artar ve fiyatlar düşer. Eğer süt satıcıları azsa, fiyatlar yükselir.

Mevsimsel faktörler: Bazı mevsimlerde süt üretimi artar veya azalır. Örneğin, yaz aylarında sıcaklık arttığı için hayvanların süt üretimi düşer. Bu da fiyatları etkiler.

Süt kalitesi: Süt kalitesi, fiyatları da etkileyebilir. Daha yüksek kaliteli süt genellikle daha yüksek fiyatla satılır.

tarimdanhaber.com'da çıkan habere göre Evvelki aylarda süt üretiminin gerilemesiyle beraber piyasada kâfi miktarda süt bulunamadığı için üretici örgütleri ile ortalama 11 TL'den anlaşmalar yapan sanayici, son noktada kendi aralarında anlaşarak soğutulmuş süt ücretlerini 10 TL'ye düşürdü. Süt üreticisi biçare şekilde sütünü sanayicinin tespit ettiği ücfetten
 satmaya başlarken, üretici tekrardan zararına üretim yapmaya başladı.

SANAYİCİ 10 LİRANIN DA ALTINA DÜŞÜRMEK İÇİN PLAN YAPIYOR

Sanayici 10 TL ile de yetinmeyip soğutulmuş süt ücretlerini daha da geriye çekmek istiyor

ET FİYATLARININ YÜKSEK OLDUĞU ORTAMDA SÜT FİYATLARININ DÜŞMESİ KALAN İNEKLERİN DE KESİME GİDECEĞİ ANLAMINA GELİYOR!

Et ücretlerinin yüksek olduğu bir yerde süt üreticisinin zararına üretimde olmasının kalan ineklerin de kesime gideceği manasına geliyor

ÜRETİCİDE SÜT FİYATI DÜŞERKEN MARKETLERDE DÜŞMEDİ!

Öte yandan sanayici üreticiden aldığı soğutulmuş süt ücretinin 11 TL'den 10 TL'ye indirirken, marketlerde süt ücretlerinde ise hiçbir indirimin yapılmaması sanayicinin gerçek amacını da ortaya koyuyor.

TARIM BAKANLIĞI 5 AYDIR FİYATLARI GÜNCELLEMİYOR!

Bilindiği üzere çiğ süt ücretleri Ulusal Süt Konseyi aracılığı ile en son 15 Ekim'de 8.5 TL olarak belirtilmişti. Fakat yem ücretlerine yapılan zamlardan dolayı tespit edilen  bu ücret, kısa amanda geçerliliğini yitirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı da enflasyonu yükselteceği gerekçesiyle çiğ süt ücretlerini güncellemezken, üretici örgütleri de Ulusal
 Süt Konseyi'nin refarans ücretini uygulamayarak sanayici ile anlaşmalar yapmaya başladı.

Sıcak hava tarlaları da vurdu! Soğan fiyatı 4 katına çıktı

Yatırım dehası Selçuk Geçer çok net konuştu1 İşte doların 24 TL olacağı tarih

Şok'ta Kızartma Tavası 119,90 TL, Çelik Tencere 299,95 TL! 14 Mart 2023 fiyat listesi