27 / 04 / 2024

Sancaktepe Şehit İbrahim İşcan Parkı ve Ensar Camii hizmete açıldı!

Sancaktepe Şehit İbrahim İşcan Parkı ve Ensar Camii hizmete açıldı!

Sancaktepe, yeni bir parka daha kavuştu. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in talimatıyla yaptırılan Şehit İbrahim İşcan Parkı ve Ensar Camii törenle Sancaktepe halkının hizmetine sunuldu.



2010 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Er İbrahim İşcan'ın adına açılan‘‘Şehit İbrahim İşcan Parkı’  Şehidimizin ailesinin katılımı ile  Osman Gazi Mahallesi’nde 25 Eylül Perşembe günü hizmete açıldı. 


Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilk olarak Şehit İbrahim İşcan’a rahmet dileyerek başladığı konuşmasına Şehidimizin yaşadığı mahallede kendi adına açtıkları parktan dolayı duyduğu memnuniyet dile getirdi.Ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımıza verilen önemden bahseden Başkanımız Erdem, yerel yönetimlerin en fazla üzerinde duracağı hizmetlerin başında parklar, yeşil alanlar, çevre düzenleme, piknik ve mesire alanları geldiğini ifade ederek; “Halkın dinleneceği, çocukların oynayacağı alanların arttırılması için imkânlar dâhilinde çaba harcıyoruz. Parkların arttırılmasına yönelik yeni projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Halkın ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet üretmek bizim görevimiz. Güzel hizmetin farklılığını birlikte göreceğiz. Parkımızda oynayan ve hayallere dalan çocukları görmek bize mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.


Şehit İbrahim İşcan Parkı’nda çocuk oyun grupları ve  ebeveynler için özel olarak tasarlanmış fitness aletleri bölümü bulunuyor .Ayrıca parkta bulunan  oturma gruplarında mahalle sakinleri hoşça vakit geçirebilecek.


Ensar Camii ibadete açıldı


Sancaktepe Şehit İbrahim İşcan Parkı ve Ensar Camii hizmete açıldı!


Şehit İbrahim İşcan Parkı’nın hizmete girmesinden sonra aynı gün ilçemizde güzel bir eser daha hizmete açıldı.Sancaktepe Belediyesi ve hayırsever iş adamlarının desteği ile Mevlana Mahallesi’nde yapılan Ensar Camii dualar eşliğinde Sancaktepe halkının hizmetine sunuldu.


Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem’in yanı sıra Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Mevlana Mahallesi sakinlerinin katıldığı açılış töreninde konuşan Erdem, Ülkemizde ve dünyada nüfusun artmasıyla birlikte,  kutsal mekânlara olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını içinde yaşadığımız çağda insanlar aşırı dünyevileştiğini ve bunun sonucu olarak da manevi değerlerin erozyona uğradığını belirterek “ İnsanların manevi havayı teneffüs ederek huzur duyacağı ve deşarj olacağı bu mekânlara her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Camiler, bahsi geçen problemlerin giderilmesinde olumlu rol oynadığı gibi insanların sosyalleşmesine de önemli derecede katkılar sağlamaktadır. Bu kutsal yerlerin yokluğu durumunda belki bırakalım şehir ya da kazada yaşayanları, aynı mahallenin insanları bile birbirlerini göremeden yıllarca yaşayıp gidiyorlar” dedi. Başkan Erdem belediye olarak eğitim, sağlık ve kültürel alandaki yapılan çalışmalardan da kısaca bahsederek Sancaktepe’nin her anlamada daha gelişen bir kent durumuna geldiğini belirtti.


Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise, Camilerin bireysel ve toplumsal alanda inançların canlı olarak yaşandığı mekânlar olduğunun altını çizerek “İnsanların ihtiyaç duyduğu her alanda tüm Sancaktepeliler olarak tanıklık ettiğimiz bu mübarek eserde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


Protokol konuşmaları ve plaket takdiminin ardından Ensar Camii kesilen kurdelenin ardından hizmete açıldı.


Sancaktepe Belediyesi


Geri Dön