30 / 04 / 2024

Sancaktepeli hanımlar Mutlu Evler Projesi sertifikalarını aldı!

Sancaktepeli hanımlar Mutlu Evler Projesi sertifikalarını aldı!

Sancaktepeli kadınlar, huzurlu ve sıcak yuvalar için 'Mutlu Evler' projesi kapsamında sertifikalarını aldı



Sancaktepe Belediyesi, "Mutlu Evler" projesi ile evlilik, sağlıklı aile ilişkileri, güçlü aile bağları ve huzurlu bir toplumun oluşmasına katkı sağlamak amacıyla üç aydır "Ebeveyn Yaşam Okulu" adı altında çalışmalarını yürüttüğü eğitim seminerlerine katılan 100 hanıma sertifikalarını verdi. Üç ay sonunda programa katılan hanımlar için düzenlenen törene Başkan İsmail Erdem de katıldı. Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, 'Ailenin fiziki yaşam yeri mahalledir' düşüncesi ile de, mahallede bulunan tüm dernek ve kurumları içine alan paylaşımcı, eğitici, değer ve saygı odaklı bir proje gerçekleştirmeyi hedefiyor.

Eğitim ve kültür alanındaki faaliyetlerine hız veren Sancaktepe Belediyesi, Fatih Mahallesinde ilçedeki 10. kültür merkezi ve bilgi evini hizmete açtı. Belediye, toplamda 15 bin öğrenciye eğitim ve kültür alanında destek oluyor.

Hizmete giren bilgi ve kültür merkezinde okulda verilen temel derslerin yan ısıra gitar, keman, satranç, şan, ebru, fotoğraf gibi dersler de gösterilecek. Kurslardaki eğitim, konusunda uzman öğretmenler tarafından ücretsiz olarak verilecek. Kültür merkezinin açılışına Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, AK Parti Milletvekili Ahmet Boyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, belediyenin okullara yardım ettiği gibi kültür merkezleri ve bilgi evleri de oluşturarak son derece önemli bir hizmeti çocuklara taşıdığını vurguladı. Erdem, "Çocuklarımız okul sonrasında kendilerine rehber bir ortamda ve en iyi koşullarda eğitim imkânı buluyor. Görüyoruz ki burada eğitim alan çocukların okul başarıları her geçen gün artıyor." dedi.

Zaman


Geri Dön