Kent Haberleri

Sandık görevli ücretleri ödendi mi? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatacak?

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde 190 bin 736 sandıkta binlerce lişi görev almıştı. Peki Sandık görevli ücretleri ödendi mi? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatacak? Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde 190 bin 736 sandıkta görev alan binlerce kişinin sandık görevli ücretlerinin ne zaman ödenceği merak ediliyor

Sandık görevli ücretleri ödendi mi? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatacak? soruları merak ediliyor. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde 190 bin 736 sandıkta görev alan binlerce kişinin sandık görevli ücretlerinin ne zaman ödenceği merak ediliyor. Peki Sandık görevli ücretleri ödendi mi? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatacak?
 

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

2023 sandık görevlisi ücretleri genel hesaplama yöntemi ile 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması bekleniyor. 

2019 yılında yerel seçimlerde sandık görevli ücretleri ise şu şekildeydi: Başkan ve Üyeler: 261,00 TL, Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL olarak belirlenmişti.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim ikinci turu sonrasında, sandıklarda görev alan görevliler, sandık görevlisi ücretlerinin yatırılacağı tarihi sorgulamayı sürdürüyor.

Sandık görevlisi ücretlerinin, Kurban Bayramı sonrasında hesaplara yatırılması bekleniyor.
 

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NEREYE YATIRILACAK?

Sandık görevlilerine yapılacak ödemeler, elden yapılmayacak olup önceki seçimde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığı ile gerçekleşecek.

Sandık görevlisi ücretleri kimlik ibrazı yoluyla bankalar aracılığıyla yapılacak.


MÜŞAHİTLER ÜCRET ALACAK MI?

Sandık işlemlerini takip etmek üzere, siyasi partilerin ve adayların kamu hizmetinden yasaklı olmayan ergin kişiler arasından belirlediği, oy kullanma, sayım - döküm, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eden yetkiliye "gözlemci" veya "müşahit" deniyor.

Müşahitlik resmi bir görev olmayıp  tamamen gönüllülük esasına dayalı. Bir partinin gönüllü bir görevlisi olan müşahitler herhangi bir para almıyor.

2023 Sandık görevlileri dikkat! Sandık görevlisi ücretleri hesaplara yattı, hemen kontrol edin!

Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücreti nereden sorgulanıyor?