17 / 05 / 2024

Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücreti nereden sorgulanıyor?

Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücreti nereden sorgulanıyor?

Sandık görevlileri, ücretlerinin ne zaman yatacağını hala sorguluyor. Bu konuda yeni bir gelişme yaşandı mı? İşte detaylar!



SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Sandık görevlisi ücretlerinin herhangi bir sorgulama sayfası yer almıyor. Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihinde görev yapan sandık kurulu üyelerine yapılacak ücretlerin ödeme tarihine dair resmi bir açıklama yapmadı. İlk tur ve ikinci turda müşahit olarak görev yapanlara ücret ödenmeyecek. Seçim görevli ücretlerinin ise en geç Haziran ayı içerisinde hesaplara yatırılacağı öngörülüyor.

SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETLERİ FARKLI MI OLACAK?

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimleri düzenlendi. 28 Mayıs Pazar günü yapılan seçimlerde ise yalnızca 2. tur cumhurbaşkanı seçimleri yapıldı. İki seçimde görev alan kişiler ise ücret farkı olup olmayacağını araştırıyor. İlk turda oy sayımı, dökümü vb. işlemler uzun sürdüğünden ücret farklı olup olmayacağı araştırılıyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun farklı ücret ödenmesine dair ise yapılmış bir resmi açıklama bulunmuyor.

Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücreti nereden sorgulanıyor?

MÜŞAHİTLERE ÜCRET ALACAK MI?

Müşahit veya diğer bir adıyla seçim gözlemcisi sandık kurullarının oluşturulması, oy kullanma, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eder ve gerekli şartlarda itirazlarda bulunur. Müşahitlik, gönüllüğe dayalı olarak yapılıyor.

Müşahitler, siyasi partilerin ve bağımsız adayların belirleyip İlçe Seçim Kurulu’na sundukları liste üzerinden kura şeklinde belirlenmektedir. Seçim günü görev yapabilmeleri için bir siyasi parti onaylı "Müşahit Görev Belgesi"ne sahip olmaları gerekmektedir. Gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan Müşahitlik görevini yapan vatandaşlar seçim görevli ücreti ödenmez.

Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 arttı!


Bakan Şimşek açıkladı! Refah artışını sağlayacak yola devam!


Ziraat Bankası 32 günlük faiz oranı ne kadar? En çok faiz veren banka hangisi?


Geri Dön