03 / 05 / 2024

Sanko Holding, enerjiye 400 milyon dolar yatıracak!

Sanko Holding, enerjiye 400 milyon dolar yatıracak!

Son dönemde enerji yatırımları ile dikkat çeken Sanko Holding, Niksar/ Erbaa‘da 76 MW’lık Tepekışla Barajı ile Adıyaman Gölbaşı’nda 150 MW’lık yerli kömüre dayalı termik santral yatırımlarına başladı.




Sanko Holding, Niksar/Erbaa’da 76 MW’lık Tepekışla Barajı ile Adıyaman Gölbaşı’nda 150 MW’lık yerli kömüre dayalı termik santral yatırımlarına başladı


 Son dönemde enerji yatırımları ile dikkat çeken Sanko Holding, Niksar/ Erbaa‘da 76 MW’lık Tepekışla Barajı ile Adıyaman Gölbaşı’nda 150 MW’lık yerli kömüre dayalı termik santral yatırımlarına başladı. Tepekışla Barajı’nın 2015’te, Gölbaşı Termik Santrali’nin ise 2017’de tamamlanması öngörülüyor. Ayrıca, yatırım tutarı 1 milyar doların üzerinde olan 800 megavatlık ithal kömüre dayalı Yumurtalık Termik Santrali’nin yatırım planlaması ise tamamlandı. Lisans çalışmaları süren bu santral yatırımına ise 2015 yılı veya sonrasında başlanılması hedefleniyor. 


Sanko’nun 2014-2015 yılı yatırım rakamlarını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, aslan payı enerjide olmak üzere 700 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. 


Konukoğlu, tekstil sektöründe modernizasyon ve yenileme için 105 milyon dolar, çimentoda 55 milyon dolar, iş ve tarım makinelerinde 90 milyon dolar, ambalaj ve diğer sektörlerde 50 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildirdi. 


2 yılda 2 santral 


Enerji sektörünü önemsediklerini, şu anda enerjinin gruptaki payının yüzde 25 olduğunu belirten Konukoğlu, “Yeni yatırımlarla birlikte gelirlerimizin üçte biri tekstil, üçte biri enerji, kalanı diğer sektörlerde olacak” dedi. Enerjide hem üretim, hem perakende satış organizasyonları bulunduğunu anımsatan Konukoğlu, “Üretim olarak toplamda 550 MW devrede. Adıyaman Gölbaşı’nda 150 MW yerli kömürle çalışan bir termik santral ile  Adana  Yumurtalık’ta ise ithal kömüre dayalı 800 MW’lık bir projemiz olacak” diye konuştu. 


Tekstil bitmeyecek 


Holdingin gelirlerinde tekstilin önemli bir yer tuttuğunu belirten Konukoğlu,“Tekstilin gelirlerimizdeki payı yüzde 45 civarında. Gelecekte de tekstile modernizasyon ve yenileme yatırımları yapacağız. Bu işin geleceğine inanıyoruz ve bu sektörden çıkmayı ya da küçülmeyi düşünmüyoruz” dedi.



Dünya


Geri Dön