28 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımlara hız verdi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün öncülüğünde kentin kangrenleşmiş yarası durumuna gelen Eski Sanayi Sitesinin Kentsel Dönüşümü hızlandı.

2.ETAP 1.BÖLÜMDE 160 YIKIM VE TAHLİYE YAPILDI


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yıpranmış ve eskimiş sanayi dokusunun bulunduğu, mevcut koşullarda kendini dönüştüremeyen bir bölge olarak da bilinen 36,5 hektar büyüklüğündeki alanda Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesini yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında 2. etap 1. Bölümde 160 adet binanın yıkım ve tahliye işlemini yaptı. Geriye kalan 10 adet binanın kamulaştırma davaları ise sürüyor. Tahliye ve yıkım işlemleri tamamlanan bölgede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 2020 Yılı kapsamında inşaat ihalesine geçileceği belirtildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANDIRILMASINA TAM NOT

Bölge esnafı ve vatandaşlar senelerdir hayata geçirilmesi beklenilen projenin hızlandırılmasından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür ederek çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ESKİ SANAYİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Çalışmarlarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 36,5 hektar büyüklüğündeki alanda, özellikle dere ıslahı gözetilerek bölgenin iklim koşullarına ve yerel detaylarına dikkat edilerek özgün yapılarla modern ve nitelikli bir kent parçası oluşturmayı planlıyor. Alanda ulaşım bağlantıları ve yeşil alanlar da bulunuyor.


Geri Dön