22 / 12 / 2024

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm'de 2. Etap başlıyor!

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm'de 2. Etap başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilen Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etab'a geçiliyor. 2. Etap 1. Kısım start alacak.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, TOKİyle birlikte hayata geçirdiği Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap 1. Kısım için ilk adımı attı. 


Eski hal pazarı kavşağında Köprülü kavşak projesi planlayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, eski sanayi bölgesinde bulunan elektrik malzemesi, plastik boru, otomobil tamiri gibi çeşitli iş kollarındaki 30'a yakın işyerini boşalttırmayı planlıyor. Böylece kavşak projesine engel olan Petrol istasyonu geriye çekilecek. 


TOKİ'YE DEVREDİLEN TAŞINMAZLAR İÇİN 45 GÜN SÜRE VERİLDİ 

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında söz konusu işyerlerine taşınmaları için 45 gün süre verildi. Büyükşehir Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Yeni Yerleşim Şube Müdürlüğü tarafından işyerlerine gönderilen tebligatta, Şanlıurfa İli Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yıkımını takiben imalat işlemlerinin başlatılacağı belirtilerek, şöyle denildi: 


'Söz konusu alanda bulunan taşınmazların TOKİ'ye devri yapılmıştır. TOKİ'ye tapu devri yapılan taşınmaz üzerinde bulunan yapının en geç 45 gün içerisinde emlak, su, elektrik vb. müteselsil tüm borçları kapatılmış ve tahliye edilip yıkım yapılmak üzere teslime hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde icra yoluyla tahliye işlemi yapılacaktır. 


ESNAF TEPKİLİ: 'İFLAS EDERİZ' 

Aşağı Sanayi Sitesi esnaflarından Faruk Bilgin, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 

"Bize son tebligat tarihi olarak 15 Nisan'ı söylediler. 10 sene önce sanayinin taşınması istendi. Buraları şimdi TOKİ'ye vermişler. Burada vergi veren ve devleti kalındıran mükelleflerdir. Mülk sahiplerinin devlete herhangi bir zorunluluğu bulunmuyor. Burada zarar ve ziyanı devlet ile millet yapıyor. Şu an çoğu esnafımız işi bırakmayı düşünüyor. Adam diyor ki ben nereye gideyim? 


Yukarı sanayinin durumu zaten ortada, gerekse otobandan ayrı bir yere yapıldı gerekse onların toparlanması çok güç bir durumdur. Yardımcı bölgesi olsun, Viranşehir bölgesi olsun sanayi hep dağıldı, 8-9 parçaya bölündü. Bölüm bölüm bölündüler, anlayacağınız sanayi darmadağın edildi. Mesela Adliye buraya geldi. Ben isterim ki Adliye'yi Akabe Tepesi'ne götürselerdi. Adliye'ye işi olan gider ama burada millete hizmet var. Adliye'de millete hizmet değil de mecburiyet, buraya işin düştü gelmek zorundasın ama oraya işi düşen sadece gidiyor. 


Bugün Adliye olsun, Hükümet Binası olsun, Ticaret ve Sanayi Binası olsun bunları şehrin ortasına yapmanın bir anlamı yok. Oralara işi olan gidip geliyor, mecburi bir şey değil. Mesela bugün sizin aracınız hava yapmış, Yukarı Sanayi'ye mi çıkmanız lazım? 


Bize de hiçbir yer gösterilmedi sadece çıkın denildi. Orayı gidip iş değişimi yapmak ya da yeniden düzen kurmak iflasa bedeldir. İş değişimi yapacaksınız, müşteri tanıyana kadar, toparlanana kadar esnaf baya geriye gidecek. Esnafın çoğu diyor işi bırakırız, kimisi diyor ki sanatkâr olarak çalışırız. Şu anda bizde ne diyeceğimizi bilemiyoruz" dedi.



Şanlıurfa Olay Gazetesi


Geri Dön