03 / 05 / 2024

Şanlıurfa Piazza AVM bugün kapılarını açıyor!

Şanlıurfa Piazza AVM bugün kapılarını açıyor!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin Şanlıurfa'da yatırımını gerçekleştirdiği Piazza Alışveriş ve Eğlence Merkezi bugün açılıyor. Piazza Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin yatırım tutarı yaklaşık 250 milyon lirayı buluyor..



Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin Şanlıurfa'da yatırımını gerçekleştirdiği Piazza Alışveriş ve Eğlence Merkezi bugün açılıyor. Merkezin yatırım tutarı yaklaşık 250 milyon lirayı buluyor. 

Rönesans Yönetim AŞ Genel Müdürü Süha Günel; Piazza'nın kent ekonomisini güçlendirmelerinin yanı sıra sosyal hayatı da güçlendireceğini söyledi. Günel, kentin mimari dokusuyla uyumlu olacak merkezde buz pisti, bowling ve sinema salonlarının da bulunacağını da belirtti. "Piazza ile Şanlıurfa'ya 80'nin üzerinde marka ilk kez gelecek" diyen Günel, "Kentte, sadece Piazza'da yer alacak markalar arasında Media Markt, 5M Migros, Cinemaximum, Mango, Tommy Hilfiger, W Collection, Vakko Butik, Derimod, Deichmann, Mado, KFC, Kahve Dünyası ve Bay Döner de var" şeklinde konuştu. 


Günel, Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz Nisan'da açılan Piazza'da bir günlük ziyaretçi sayısının 125 bine, toplamda ise şimdiye kadar 4 milyona ulaştığının bilgisini vererek, "Aynı yoğun ilginin Şanlıurfa'da yaşanacağına da inanıyoruz" dedi. 


Şanlıurfa Piazza'nın sadece Urfalıların değil bölgedeki kişilerin de ilgi göstereceği bir mekan olacağına inandıklarını anlatan Günel, 'Toplam yatınm tutarı 242 milyon TL olan Şanlıurfa Piazza, 43 bin metrekarelik kiralanabilir alam ile 2000 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak. 152 mağazanın yer alacağı Piazza'da 1200 araçlık bir açık otopark mevcut" şeklinde konuştu. Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin Türkiye operasyonunda İstanbul'da ve Gaziantep'te ikişer, Malatya, Adana, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da ise birer alışveriş merkezi bulunduğunun da bilgisini veren Günel, Şanlıurfa'nın grubun Türkiye'deki 11'inci AVM yatırımı olduğunu belirterek, Piazza markasıyla hizmet veren kuruluşların da üçüncüsü olduğunu söyledi. 

Günel, "Şanlıurfa Piazza Urfa'mn en büyük alışveriş merkezi olma özelliğine sahip" ifadelerini de kullandı. 


Tüm AVM'lerin yatınm Değeri 3.5 milyar TL Türkiye'de alışveriş merkezi inşaat ve işletmesine 2004'de başlayan Rönesans, halihazırda İstanbul'da Optimum Outiet ve Kozzy; Ankara,  Adana  ve İzmir'de Optimum Outiet , Samsun ve Kahramanmaraş'ta Piazza, Malatya'da Malatya Park, Gaziantep'te Sankopark AVM'lerinin yatırımcısı ve ortağı. Söz konusu AVM'lerin toplam yatırım değeri Haziran 2013 itibariyle 3.5 milyar TL'ye ulaşmış durumda. Toplamda sağlanan doğrudan istihdam ise 25 bin kişi. Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin Türkiye'deki AVM'lerine giriş yapan ziyaretçi sayısı da toplamda 150 milyonu geçmiş bulunmakta. 


Dünya



Geri Dön