29 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce yıkımı başlatılan eski hal pazarındaki iş yerlerinin yıkım çalışmaları, Şanlıurfa Cumhuriyet Caddesi 'ndeki iş yerlerinin yıkımı ile devam ediyor.



Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Balıklıgöl ve Kale Eteğinde incelemelerde bulundu. 


Balıklıgöl ve kale eteğinde temizleme ve ıslah çalışmalarını inceleyen Kalkınma Bakanı Yılmaz ve Bakan Çelik yeni projelerin müjdesini verdi. Bakan Yılmaz. 


"Sokak sağlıklaştırma projelerimiz var. GAP vadisiyle ilgili çizimler yaptırıyoruz. Ayrıca bu kültürel, turistik potansiyeli tanıtıcı bir takım projeler uyguluyoruz" dedi. 


228 BİN M2 SICAK ASFALT 


ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, seçimlerin ardından Başkan olarak görev yaptığı 5 aylık sürede kent genelinde: 108 kilometre soğuk asfalt ve 228 bin metrekare sıcak asfalt yol yapımını. 54 km beton yol yapımını. 954 kilometre stabilize yol yapımını ve 66 bin metrekare parke taşı döşenmesini sağladı. Şanlıurfa'da yeni adıyla mahalle olan köy. 

ilçe ve il merkezindeki yolların yapım. bakım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 


KURBAN KAMPANYASI 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in girişimleri sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kente adeta çıkarma yaptı. Heyet, Mağaralar Bölgesi, Hayvan Pazarı Çevre Yolu ve Eski Sanayi gibi birçok bölgeyi gezdi. 


ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in yaptığı çalışmalar neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri kente geldi. Şanlıurfa'nın imar ve çevreyle ilgili kronikleşen sorunlarının çözümü için Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk Başkanlığında, Müsteşar Yardımcısı Mücahir Demirtaş, Genel Müdürler Vedad Gürgen ve Yavuz Erdal Kayap;nar, Genel Müdür Yardımcıları Recep Akdeniz ve Mehmet Gürbüz'ün yer aldığı bir heyet Şanlıurfa'ya geldi. 


Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun olarak çalıştığı, Yakubiye, Mağaralar Bölgesi, Hayvan Pazarı Çevre Yolu, Yenice, Eski Sanayi ve Eski Hal Pazarı, Karakoyunlu, Batıkent, Şehitlik ve Maşuk Bölgelerini Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte gezen heyet, Başkan Güvenç'ten yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 


YOL HARİTASINI HAZIRLIYORUZ 


Daha kaliteli ve yaşanılabilir bir Şanlıurfa için her türlü çalışmaya destek vereceklerinin altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Şanlıurfa'ya yaptıkları ziyareti değerlendirdi. Öztürk, "Belediyemizin üst düzey yetkilileriyle beraber özellikle rezerv alanlarını, bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla ilgili yerinde denetim yaparak bir yol haritasını çok kısa zamanda ortaya koyacağız. İnşallah çok kısa zamanda Şanlıurfa'mıza kazmayı vurarak daha kaliteli ve yaşanılabilir bir şehir oluşturmak için el birliğiyle bir yol haritası ortaya koyacağız" dedi. 


BEKLENEN DEĞİŞİMİ YAPACAĞIZ 


Ziyaret kapsamında, Şanlıurfa'da yapılacak kentsel dönüşüm ve kentin çevre sorunları hakkında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile birlikte yapılan incelemeleri değerlendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Yeşildirek'ten Eyyübiye'ye, Buhara ve Yakubiye Mahallesi'ne, Karakoyun'a kadar hepsini gezdik. 

Potansiyel rezerv alanlarımızı gezdik. İnşallah bunların arkası gelecek. Şehrimizin ve insanımızın beklediği gelişim ve değişimi yapacağız" şeklinde konuştu. 


ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, maddi durumu iyi olmayan Şanlıurfalı vatandaşlarla, kente Suriye ve Irak'tan gelen misafirler için "Kurban Paylaşmaktır" adlı kampanyanın startını verdi. Başkan Celalettin Güvenç. "El birliğiyle bunun da altından kalkacağımıza inanıyorum. Şimdiden Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Güzel bayramlar idrak etmek dileği ile hepinizi selamlıyorum" şeklinde konuştu. 



Akşam Ek 


Geri Dön