27 / 04 / 2024

Şanlıurfa'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Şanlıurfa'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Hafif Raylı Ulaşım Projesi için EurAsia Strategies ve Çin Firması CAMC Mühendislik yetkilileri ile görüştü.




Şanlıurfa’nın modern şehir olması için her anlamda büyük projeleri kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hafif Raylı Sistemi Şanlıurfa’ya kazandırıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, proje kapsamında Çin’den gelen yetkililerle görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Özellikle ulaşım altyapısı ve tramvay projeleri noktasında bir takım fizibilite çalışmaları yapıyorlar. Çin’den gelen firmanın tüm yetkilileri genel müdür ve yardımcılarıyla birlikte bir oturum gerçekleştirdik. Şanlıurfa için çok önemli bir projedir. Ulaşım noktasında çok çalışıyor ve etüt yapıyoruz. Trambüsle başladığımız somut adımlar inşallah tramvay ve hafif raylı sistemle devam edecek. Kendilerini Şanlıurfa’da görmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

“ŞANLIURFA İÇİN FAYDALI BİR GÖRÜŞME”

Büyük bir şirketle güçlü bir projeye imza atacaklarını söyleyen Başkan Çiftçi, “Alt yapısı güçlü bir şirket. Dış ülkelerde yatırımları çok olan bir şirket. Türkiye’de de Şanlıurfa ile olan temaslarını sağlıyoruz. Sadece ulaşım anlamında değil çevre, alt yapım, köprülü kavşaklar birçok alanda da bugüne kadar yatırımları olan bir şirket. Şanlıurfa için faydalı bir görüşme olduğuna inanıyorum” dedi. 

 


Geri Dön