28 / 04 / 2024

Erzurum'a raylı sistem müjdesi!

Erzurum'a raylı sistem müjdesi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada Erzurum'a raylı sistem müjdesi verdi.



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Erzurum Mitingi'ne katılarak Erzurumlu vatandaşlara hitap etti.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne işaret eden Yıldırım Erzurum yatırımlarıyla ilgili bazı açıklamalar yaptı.

 

- Erzurum'a yapılan yatırımlar

 

Daha önce Erzurum'dan Erzincan'a 6 saatte gidildiğini, bu sürenin 1,5 saate indiğini dile söyleyen Yıldırım, "Fırat'a 14 yerinde gem vurduk ve o Sansa Deresi'ni Türkiye'nin 14 köprüsüyle en güzel yolu haline getirdik. Erzurum'a helal olsun." dedi.

Binali Yıldırım, Erzurum'a 16 yılda 23 milyar lira değerinde yatırım yaptıklarını söyledi.
Erzurum'da yurt kapasitesini 3 kat artırdıklarını, 23 hastane, 62 sağlık merkezini tamamlayarak Erzurumlu'ların hizmetine verdiklerini söyledi.

Erzurum'da bugüne kadar 7 bin 782 konut yaptıklarını, 2 bin 300 konutun yapımına devam edildiğini, şehirde 15 yılda 553 kilometre yeni bölünmüş yol yaptıklarını aktaran Yıldırım, Erzurum ile Rize arasındaki Ovit Dağı'nın dünyanın ikinci büyük tüneliyle geçileceğini, iki tünelin yıl sonunda hizmete açılacağını da söyledi.

 

- "Palandöken Tüneli'ni de yapacağız"

 

Erzurumlu'lara, Palandöken Tüneli'nin de yapılacağı müjdesini veren Yıldırım, Bayburt-Erzurum arasındaki Kop Tüneli'nin gelecek yıl açılacağını, böylece iki şehir arası mesafenin bir saate ineceğini söyledi.
Erzurum'un raylı sisteme kavuşacağını dile getiren Yıldırım, şu şekilde konuştu:
"Erzincan, Erzurum, Kars dahil olmak üzere hızlı tren projesi adım adım geliyor. Sivas'a kadar geldi sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve daha ilerisine inşallah devam edecek. Palandöken Lojistik Merkezi'ni tamamladık, hizmete aldık. Bir müjdem daha var, Erzurum Havalimanı'nı kategori 3 yapıyoruz. Bu ne demektir? Gece gündüz, yaz kış Erzurum'da uçak iptalleri olmayacak. Erzurum, doğunun parlayan yıldızı olmaya devam edecek. 'Hava yolunu halkın yolu yapacağız.' dedik inanmadılar. İşte ispatı, 2003 yılında Erzurum'a havayoluyla gelen yolcu sayısı sadece 105 bindi. Geçen sene 105 binden 1 milyon 377 bine çıktı. İşte fark bu."
yapacağız. Tarım organize sanayi bölgelerini yaygınlaştıracağız."


Geri Dön