19 / 05 / 2024

Şantiye'de ölü bulunan 4 işçi toprağa verildi!

 Şantiye'de ölü bulunan 4 işçi toprağa verildi!

Ümraniye'deki şantiye konteynerinde ölü bulunan ve Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi sonrasında cenazeleri ailelerine teslim edilen 4 işçi, memleketleri Çorum'da toprağa verildi



    Necip Fazıl Mahallesi İlelebet Sokak'taki bir inşaat firmasına ait şantiye konteynerinde çalışma arkadaşları tarafından ölü bulunan Recep Cırıl (52) ve oğlu Adem Cırıl (22) ile Mustafa Bayrak (18) ve Ahmet Tiryaki'nin (23) cesetleri, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. 

     Gece Çorum'a getirilen ve Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan 4 işçinin cenazesi, sabah saatlerinde yeniden ailelere teslim edildi. 

     Ölen işçilerden 18 yaşındaki Mustafa Bayrak'ın cenazesi Çeşmeören köyündeki evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından genç işçinin cenazesi köy camisinde kılınan cenaze namazı sonrasında köy mezarlığındaki aile kabristanlığında defnedildi. 

     

     -Evlenmek isteyen ağabeyi için para kazanmaya gitmiş- 

     

     Ahmet ve Hatice Bayrak çiftinin 4 çocuğundan üçüncüsü olan Mustafa Bayrak, kısa süre önce askerden gelen ve evlenme planları yapan ağabeyine maddi yönden destek olmak amacıyla İstanbul'a gittiği ve bir günlük mesai sonrasında olayın yaşandığı öğrenildi. 

     

     -''Garip geldi, garip gittiler'' 

     

     Hastane morgundan alınan diğer işçiler Recep Cırıl ve oğlu Adem Cırıl ile kapı komşuları Ahmet Tiryaki'nin cenazeleri de yine yakınları tarafından Buğabağı köyüne getirildi. 

     İlk olarak köy camisinin avlusuna indirilen 3 işçinin tabutları, öğle vaktine kadar burada bekletildi. Kalabalık arasında bulunan ve torunu Adem Cırıl'ın tabutuna sarılarak gözyaşı döken Nurettin Cırıl, torunu ve babasının yokluk içinde büyüdüğünü, çileli bir yaşam sürdüklerini belirterek, ''Garip geldi, garip gittiler'' şeklinde ağıt yaktı. 

     Bu arada köy sakinleri, Adem Cırıl'ın bir süredir İstanbul'da çalıştığını, babası Recep Cırıl'ın ise Çorum'daki tuğla fabrikalarında mevsimlik işçi olarak çalışıp ailesini geçindirmeye gayret gösterdiğini belirtti. 

     Yaklaşan kış mevsimi öncesi bölgedeki tuğla fabrikalarının faaliyetlerini durdurması üzerine işsiz kalan Recep Cırıl'ın emekli olmasına kısa bir süre kaldığını vurgulayan köy sakinleri, kış mevsimi dolayısıyla çalışamayacak olan Recep Cırıl'ın sigorta primini devam ettirmesi amacıyla oğlu Adem Cırıl tarafından İstanbul'a götürüldüğünü ifade etti. 

     Ölenlerden Ahmet Tiryaki'nin ise uzun süredir Çorum'da tesisat ustası olarak çalıştığı, anne ve babasının 4 yaşındayken ayrıldığı ve kendisini dayısının büyüttüğü öğrenildi. 

     Tiryaki'nin de geleceğe dönük hayallerinin olduğunu belirten köy sakinleri, Kurban Bayramı'nda gördükleri Tiryaki'nin ev almak amacıyla bir miktar para biriktirdiğini, evini aldıktan sonra ise evlenmek istediğini söylediğini kaydetti. 

     Köylüler, Recep Cırıl ve kapı komşuları Ahmet Tiryaki'nin de bir günlük mesai sonrasında yaşanan olayda öldüklerini dile getirdi. 

     Baba ve oğlu ile kapı komşuları gencin köy camisinden omuzlara alınan tabutları köy mezarlığına kadar götürüldü. Burada kılınan cenaze namazlarının ardından 3 işçinin cenazesi köy mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi. 

     AA


Geri Dön