28 / 04 / 2024

Sapphire İstanbul'da 7 milyon 500 bin dolar! Yaşam başlıyor!

Sapphire İstanbul'da 7 milyon 500 bin dolar! Yaşam başlıyor!

Dünya'nın sayılı  konsept projeleri arasında yer alan İstanbul Sapphire'de Eylül 2010'da hayat başlıyor



Konsept, mimari tasarım ve sunduğu hizmetlerle gerçek lüksü vaat eden, geçmiş, bugün ve gelecek kavramlarını içerisinde barındıran İstanbul Sapphire, hacimli mekânlarda, İstanbul siluetinin bir parçası olarak yaşamak isteyen ev sahiplerine merhaba demeye hazır.

Avrupa ve Türkiye'nin "en" yüksek binası, dünyanın "en" saygın projelerinden biri olan İstanbul Sapphire, tasarımı, hizmetleri ve sunduğu seçkin yaşam tarzı ile İstanbul'u lüksle yeniden tanıştırmak için geri sayıma başladı. İstanbul Sapphire, sınıfının en prestijli markaları arasından özenle seçilerek hazırlanan, lüksün tanımını değiştirecek örnek dairelerini ve ev sahiplerine özel ortak kullanım alanı, 2 bin metrekarelik `Lobby Lounge'ı düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıttı. İstanbul'un üzerinde gökyüzüne yükselirken sadece bir bina değil, farkı hissedilebilen bir yaşam tarzı sunan İstanbul Sapphire'de hayat Eylül 2010'da başlayacak.

Dünyanın sayılı konsept projeleri arasında yer alan İstanbul Sapphire, geçmişi, bugünü ve geleceği içerisinde barındıran bir konsepte sahip. Geçmişi barındırıyor, çünkü her üç katta bir yer alan dikey bahçe ve balkonlarıyla her zaman özlem duyulan alçak katlı, balkonlu, bahçeli bir yaşama gönderme yapıyor. Özlenilen sıcak komşuluk ilişkilerine yeniden bir kapı açıyor. Bugünü barındırıyor, çünkü tasarım, teknoloji ve tüm hizmetlerde günümüzün olmazsa olmazları İstanbul Sapphire'de yer alıyorlar. Öte yandan gelecek, İstanbul Sapphire'de şekilleniyor, çünkü geçmişimizden özlemle hatırladığımız insani öğeleri günümüz modern hayatının vazgeçilmezleriyle birleştirebilen bir proje olarak zamana karşı duruyor.


İstanbul'un en değerli bölgesi Büyükdere Caddesi'nde yeni bir yaşam alanı yaratan İstanbul Sapphire, yaşam kalitesini ve lüksün standartlarını en üst noktaya taşımak için yola çıktı; Doğal olarak İstanbul Sapphire'in daireleri de bu yüksek kalite ve zevk anlayışını yansıtıyor. 


Her biri kendi alanında dünyanın en seçkin ve en prestijli markalarının yer aldığı  dairelerde ağırlıklı Alman ve İtalyan ürünleri tercih edildi. Mutfaklarda İtalyan SCIC markası, beyaz eşyada Gaggenau, armatürlerde Jado, vitrifiyede Villeory&Boch, parkelerde Margaritelli ve küvetlerde Amerikan Ideal Standard markası göze çarpıyor. 


İstanbul Sapphire'in ev sahiplerine özel "Lobby Lounge" alanı ise burada yaşayan ailelerin ortak sosyal mekânı olacak. İstanbul Sapphire'in ev sahipleri, özel toplantılarında, kutlamalarında, çeşitli davet organizasyonlarında 2 bin metrekarelik bu özel lounge alanını kullanabilecek. İstanbul Sapphire'in genel konseptine uygun olarak tasarlanan "Lobby Lounge"da geniş bir televizyon odası, donanımlı bir kütüphane, bilardo ve oturma salonu yer alıyor. 


Toplantıda bir konuşma yapan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler;  bir `En'ler ve `ilk'ler projesi olan İstanbul Sapphire ile gurur duyduklarını belirtirken "Projenin her aşamasında aklımızda İstanbul'un ve Türkiye'nin yeni simgesi olacak bir eser yaratmak vardı. İstanbul Sapphire'in farklı mimarisi, sunduğu teknolojik ve çevreci standartlarla İstanbul'un modern simgesi olacağına inanıyoruz. Böylesine özel bir projenin içerisinde yer alan ortak kullanım alanımız Lobby Lounge'ın ve örnek dairelerimizin İstanbul Sapphire'e yakışır bir nitelikte olmasını istedik ve bu yüzden yine sınıfının en kaliteli ve prestijli ürünlerini seçtik" dedi. Kiler sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul Sapphire'de hayat sadece metrekarelerle değil metreküplerle tanımlanıyor. 2010 Eylül ayında burada yaşam başlayacak. Böylesine özel bir projede her geçen gün hedeflerimize ulaştığımızı görmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz"
 


İstanbul Sapphire bilgiler:

İstanbul Sapphire, 261 metre yüksekliğe sahip. İstanbul'da ve Avrupa'da birinci, dünyada ise 97'nci sırada bulunuyor.
İstanbul'un en yüksek noktasında 236 metrede yer alan Seyir Teras, yerli ve yabancı turistlerin İstanbul'un güzelliklerini kentin en yüksek noktasından seyredilebilmesi için düzenleniyor.
Proje kapsamında 20 farklı tipte 188 adet rezidans ünitesi ve bir alışveriş merkezi bulunuyor.
Rezidans ünitelerinin büyüklüğü 120 ila 550 metrekare arasında değişiyor.
Rezidansların fiyatları 1 milyon ile 7,5 milyon dolar arasında değişiyor.
Sapphire Çarşı 51 bin metrekare inşaat alanına, toplam 30 bin 500 metrekare kiralanabilir alana sahip.
İstanbul Sapphire'de tüm cepheler "Double facade" ile kaplı. Böylece iç mekanlar, dışta oluşturulan cam cephe yardımıyla olumsuz meteorolojik koşullardan ve sesten korunuyor. Ev sahipleri 200 metre yükseklikte bile evlerinin kapılarını açabilir, balkona ve bahçelere çıkabilir.
Çift cam cephe sistemi sayesinde enerjiden yüzde 30 oranında tasarruf sağlanıyor.
Binanın 2 cephesi arasında yer alan flaplar ile doğal havanın içeri alınması sağlanıyor; böylece yaşayanlar için doğal bir ortam yaratılıyor.
İlk 3 rezidans zonunda her 3 katta bir, dördüncü rezidans zonunda ise her katta olmak üzere toplam 23 adet "dikey bahçe" rezidans sakinlerini yeşille buluşturuyor.
2 bin metrekarelik sosyal yaşam alanı olan Lobby Lounge'da ev sahipleri özel toplantılarını, kutlamalarını ya da çeşitli davet organizasyonlarını yapabiliyorlar.
"Lobby Lounge"da multimedya ve televizyon odası, çocuk oyun alanı, donanımlı bir kütüphane, bilardo ve oturma salonu yer alıyor.
İstanbul Sapphire'de Boğaz'a nazır, 163 metre yükseklikte Türkiye'nin en yüksek golf antrenman sahası yer alıyor.
33 metre yükseklikte kapalı havuzla birlikte tüm ayrıntıların düşünüldüğü bir rekreasyon alanı mevcut. 140 metrekarelik havuzun yanı sıra, jakuzi, sauna, masaj odaları, güneşlenme ve dinlenme alanları, fitness, cardio ve gym alanı ile pilates, yoga ve dans uygulamalarının yapılabileceği stüdyolar bulunacak.
İstanbul Sapphire'in 4. Levent metrosuna bağlantısı bulunuyor.
İstanbul Sapphire'de ve örnek dairelerde tercih edilen markalar:
Cephe Otomasyonu   Wago

Konut Otomasyonu   Legrand

Touch Paneller  Çizgi Mühendislik

Cephe Aluminyum Sistem Schüco

Cephe Kaplaması  Trakya Cam

Ahşap Kapılar   MOB

Aksesuarlar   Hafele

Asansörler   Otis

Elektromekanik  Isısan, Airfel, Form, Grundfos, Alfa Laval, Norm Teknik

Parke    Margaritelli

Mutfak Dolapları  SCIC

Tezgahlar   DuPont Corian

Beyaz Eşya   Gaggenau

Vitrifiye   Villeroy & Boch

Armatürler   Jado

Küvetler   Ideal Standard

www.istanbulsapphire.com
0212 444 51 11

--

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, 2011 yılında İstanbul'un metrekaresi 15 bin dolara rezidans fiyatı göreceğini söyledi.

Kiler, İstanbul Sapphire Projesi'nin örnek dairesi ve Lobby Lounge'ının tanıtım toplantısında, 4 yıl önce başladıkları projeyi eylül ayında tamamlayacaklarını, bundan dolayı heyecanlı ve gururlu olduklarını ifade etti.

Bugün dünyada bu özelliklere sahip bir projenin bulunmadığını dile getiren Kiler, özellikle böyle bir ekonomik ortamda projeyi bitirebilmenin kendileri için ayrı bir gurur olduğunu söyledi.

Projeye başlarken rezidans kısmının yüzde 40'lık bölümünü satışa çıkardıklarını, şu anda yüzde 40'lık 2. faz satışlarına geçeceklerini anlatan Kiler, yüzde 20'lik bölümü de binada yaşam başladıktan sonra satacaklarını bildirdi.

Kiler, proje içinde yer alan alışveriş merkezinin ise eylül ayının ilk haftasında açılacağını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kiler, şimdiye kadar yaklaşık 50 daire satıldığını, bu dairelerin metrekare fiyatının 7-10 bin dolar aralığında olduğunu bildirdi.

Projenin 2. faz satışlarında metrekare fiyatının 8 ile 12 bin dolar aralığında gerçekleşeceğini belirten Kiler, yaşam başladıktan sonra ise fiyatların 15 bin dolara ulaşacağını kaydetti.

Kiler, "2011 yılında İstanbul 15 bin dolara rezidans fiyatı görecek" dedi.

Daire fiyatlarının 1 ile 7 milyon dolar arasında değiştiğini söyleyen Kiler, daire fiyatlarının, dairenin katına ve metrekaresine göre değiştiğini anlattı.

Projeye yoğun ilgi olduğunu ve projenin beğenildiğini dile getiren Kiler, Sapphire'nin üst katlarında kendilerinin oturacağını, bu nedenle 3 katı kendilerine ayırdıklarını söyledi.

Kiler, bir soru üzerine 1 milyon dolarlık dairelerden sattıkları gibi 7 milyon dolarlık daire de sattıklarını, müşterilerinin yüzde 75'inin yurt içinden, yüzde 15'inin ise yurt dışından olduğunu bildirdi.

Bundan sonraki satışlarında da böyle bir dağılım beklediklerini belirten Kiler, "Dairelerimizi alacak insan var" dedi.

Nahit Kiler, projenin tamamlandığında toplam maliyetinin 240-250 milyon dolar aralığında beklendiğini bildirdi.

Proje içinde yer alacak AVM'nin de çok farklı olacağını anlatan Kiler, binanın en üst katını seyir terası olarak düşündüklerini, İstanbul'a gelen yabancı turistlerin yüzde 80'ini buraya çekmek istediklerini, tur operatörlerinden şimdiden talep gördüklerini söyledi.

Kiler, yeni projelere ilişkin bir soru üzerine de Sapphire'nin inşaat grubuna çok şey kattığını, bu projeden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Projeyi şimdiye kadar öz finansmanla yürüttüklerini belirten Kiler, son olarak Akbank'tan 70 milyon dolarlık finansman sağladıklarını bildirdi.

-REZİDANS ÜNİTELERİNDE BAHÇE VE GOLF SAHASI DA BULUNUYOR-
Toplantıda verilen bilgiye göre, Büyükdere Caddesi üzerinde inşaa edilen Sapphire İstanbul, geçmişi, bugünü ve geleceği içerisinde barındıran bir konseptle tasarlandı.

261 metre yükseklik ile İstanbul ve Avrupa'da ilk sırada yer alan Sapphire, dünyanın 97. yüksek binası olacak.

Proje kapsamında 20 farklı tipte 188 adet rezidans ünitesi ve bir alışveriş merkezi bulunurken, rezidans ünitelerinin büyüklüğü 120 ile 550 metrekare arasında değişiyor.

İlk 3 rezidans zonunda her 3 katta bir, dördüncü rezidans sonunda ise her katta olmak üzere toplam 23 adet dikey bahçe, rezidans sahiplerinin yeşille buluştururken, 2 bin metrekarelik sosyal yaşam alanı olan Lobby Lounge'de ev sahipleri özel toplantılarını, kutlamalarını ya da çeşitli davet organizasyonlarını yapabilecek.

İstanbul Sapphire'de boğaza nazır 163 metre yükseklikte Türkiye'nin en yüksek golf antrenman sahası yer alırken, 33 metre yükseklikte kapalı havuzla birlikte bir rekreasyon alanı da bulunuyor. 140 metrekarelik havuzun yanı sıra jakuzi, sauna, masaj odaları, güneşlenme ve dinlenme alanları, fitness, cardio ve GYM alanı ile pilates, yoga ve dans uygulamalarının yapılabileceği stüdyolar da proje içinde bulunuyor.
AA

www.istanbulsapphire.com

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

İstanbul Sapphire'in terası yabancı turisti hedefliyor
261 metre yüksekliğiyle Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek binası olan İstanbul Sapphire'in ortak yaşam alanı ve örnek daireleri tanıtıldı.

İstanbul Sapphire projesinin mimarı Kiler Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Eylül 2010'da yaşamın başlayacağı İstanbul Sapphire'in ortak yaşam alanı, bir diğer deyişle `lobby lounge'ının tamamen burada yaşayacak ailelere özel düzenlendiğini belirtti.
Ortak alanın 2 bin metrekareye yayıldığın belirten Kiler, bu alanda multimedya, televizyon odası, çocuk oyun alanı, donanımlı bir kütüphane, bilardo ve oturma salonu yer alıyor.

7.5 milyon dolara daire
Türkiye'nin en yüksek gökdeleninde fiyatları 1 milyon ile 7.5 milyon dolar arasında belirlediklerini bildiren Kiler, ilk aşamada dairelerin yüzde 40'ının satışını tamamladıklarını kaydetti.
Binanın en üst katında kuracakları seyir terası hakkında da konuşan Kiler, "Binanın en üst katını seyir terası olarak düşündük. İstanbul'a gelen yabancı turistlerin yüzde 80'ini buraya çekmek istiyoruz. Tur operatörlerinden şimdiden ilgi gördük" dedi.

261 metrelik üst katında bir seyir teras yer alacak

163metre yükseklikte Türkiye'nin en yüksek golf  sahası yer alıyor.

200 metrede bile camlar ve balkon kapıları açılabilecek.

120-550 metrekarelik daireler tasarlandı.

23 adet dikey bahçe gökdelenin değişik noktalarında bulunuyor.

33metre yükseklikte kapalı bir havuzla birlikte rekreasyon alanı mevcut.

20 farklı tipte 188 rezidansın yer aldığı Sapphire'de Büyükdere'de yükseliyor.

1 milyon ile 7.5 milyon dolar ise fiyat  aralığı olarak belirlendi.
Milliyet

İstanbul ilk defa 15 bin dolarlık metrekare fiyatına ulaşacak
Avrupa ve Türkiye'nin 261 metreyle en yüksek binası olan İstanbul Sapphire'de ikinci etap satışları başladı.

İlk evrede metrekare fiyatı 7-10 bin dolar olan Sapphire'de, ikinci evrede bu aralık 8-12 bin dolar oldu. Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın hayata geçirdiği ve geçen yıl lansmanı yapılan Sapphire'de, şu ana kadar ikisi 7 milyon dolar değerinde toplam 50 daire satıldı. Daire fiyatlarının üçüncü satış döneminde daha da katlanacağını söyleyen Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Sapphire'de metrekare fiyatları 15 bin doları görecek" dedi.
Şu an yüzde 40'ı satılan projenin, ikinci satış döneminde de yüzde 40'ının satılacağını kaydeden Nahit Kiler, 2011 yılında ise yüzde 20'lik kısımla satışı tamamlayacaklarını söyledi. 250 milyon dolara tamamlanacak projede evler Eylül'de teslim edilecek. Örnek dairelerin görücüye çıkarıldığı basın toplantısında konuşan Nahit Kiler, "Bu projeyle İstanbul ilk defa 15 bin dolarlık metrekare fiyatına ulaşacak. Türkiye'de bu fiyatları verecek çok işadamı var" diye konuştu. Finansmanı şu ana kadar kendilerinin karşıladığını ancak kısa süre önce Akbank ile 70 milyon dolarlık bir finansman konusunda anlaştıklarını ifade eden Nahit Kiler, şöyle devam etti: "Toplam 64 kattan oluşan Sapphire'de, daireler 120-550 metrekare büyüklükte. Üstten üç katı kendimize ayırdık. Sapphire'de alışveriş merkezi, mayıs ayına yetişmeyecek. Gelenekselle geleceği birleştirecek AVM'nin tanıtımını önümüzdeki günlerde yapacağız. AVM'nin açılışı Eylül'ü bulacak."

Seyir terasını turistlere açacağız
İSTANBUL'un 261 metreyle en yüksek binası olan Sapphire'in seyir terası, yerli ve yabancı turistlere açık olacak. Nahit Kiler, "Binanın bilinirliği için bu önemli. Seyir terası alışveriş merkezinin içinden çalışacak. Hem alışveriş merkezine hareket getirecek hem binanın yurtiçi ve yurtdışı bilinirliği artacak. Tur operatörleriyle bir anlaşma yapmadık ama çok yoğun talep var."

Gökyüzüne uzanan dikey bahçeler için Almanya'dan teknik destek
NAHİT Kiler, gökyüzüne uzanan dikey bahçelerin projenin çok önemli bir yönü olduğunu vurgulayarak, Almanya'dan iki teknik üniversite ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Gökyüzüne uzanan dikey bahçelerin her üç katta bir yapıldığını anlatan Nahit Kiler, "160-200 metre yüksekliğindeki dairelerimize bahçeleri taşıdık. Olmaz, bitki yaşamaz diyenler çıktı ama bir yıldan beri bahçelerimizi oluşturmak için çalışıyoruz. Test ettik, Almanya'dan iki, Türkiye'den bir üniversite ile işbirliği yaptık ve çok şükür bahçelerde bitkilerin yaşamasını başardık" diye konuştu.
Hürriyet

7 milyon dolarlık dairelerden ikisi satıldı
Türkiye'nin en yüksek binası Sapphire'de yer alan 550 metrekare büyüklüğünde, önü bahçeli ve Boğaz manzaralı dairelerden ikisi 7'şer milyon dolara alıcı buldu. Arsa hariç 240 milyon dolar harcanan binadaki 50 daire satıldı. Dairelerdeki elektronik eşyalar bilgisayarla kontrol ediliyor. Ayrıca ev dışındayken de cep telefonu aracılığıyla çalıştırmak mümkün. 
 
Kiler Holding'in inşa ettiği Türkiye'nin en yüksek binası İstanbul Sapphire'deki tanesi 7 milyon dolarlık dairelerden ikisi satıldı. 54 katlı, 165 metre yüksekliğindeki binadaki 120 ile 550 metrekare arasındaki rezidansların fiyatları 1 milyon dolar ile 7 milyon dolar arasında değişiyor. Metrekare fiyatları ise 8-12 bin dolar. Binanın sahibi Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Bugüne kadar 50 daireyi sattık. Bu parayı vererek daire alabilecek işadamlarımız var. Dairelerin yüzde 15'ini yabancılar, yüzde 85'ini yerli işadamları aldı." dedi. İnşaat için arsa payı hariç 240 milyon dolar harcadığını belirten Kiler, binayı Akbank'tan alınan 70 milyon dolarlık krediyle tamamladıklarını ifade etti.

Sapphire'de ikinci etapta yer alan 60 daire daha satışa çıktı. 550 metrekare büyüklüğündeki daireler Boğaz manzaralı ve önünde bahçesi bulunuyor. 200 metrekarelik dairelerden 4 adedi 2,4 milyon dolara alıcı buldu. Bina sakinlerine ortak kullanım alanı olarak hizmet verecek 2 bin metrekare genişlikteki lobi ile örnek 4 dairesi tamamlanan Sapphire'de önceki gün verilen tanıtım kahvaltısına 700 kişi katıldı. Dün de örnek daireleri ve lobiyi basına açan Kiler, böylece ikinci etap satışlarını başlattı. Sapphire'nin 5. katında 2 bin 300 metrekarelik ortak alanda ise havuz, sauna, fitness center, SPA merkezi yer alıyor. Burada yüzenler Belgrad Ormanları ve Boğaz'a karşı kulaç atacak. Dairelerde, ışık başta olmak üzere elektronik eşyalar dokunmatik bir bilgisiyar ekranından kontrol edilecek. Ayrıca ev dışındayken de cep telefonu aracılığıyla elektronik eşyalar çalıştırılabilecek. Binanın alışveriş merkezi olarak ayrılan giriş katları ise eylül ayında açılacak. Daire satın alanlar da eylülde kendi evlerinde oturmaya başlayacak. Yüzde 20'lik bölümü yaşam başlayınca satışa çıkaracaklarını kaydeden Nahit Kiler, bu dönemde metrekare fiyatlarının 15 bin doları bulacağını söyledi.

Nahit Kiler, İstanbul Anadolu yakasında da, Torunlar İnşaat ile birlikte 75 bin metrekare inşaat alanına sahip bir alışveriş merkezi inşa edeceklerini açıkladı.
İbrahim Balta / Zaman

Sapphire'in metrekare fiyatı bu yıl 12 bin, seneye 15 bin dolar 
İstanbul Sapphire, prim rekoru kırdı ve metrekaresi 7-10 bin dolardan 1.5 yılda 8-12 bin dolara çıktı. 2011'de ise 15 bin dolardan satılacak

261 metrelik yüksekliğiyle Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası unvanını ele geçiren Kiler Grubu'nun Sapphire projesi daha bitmeden prim yapmaya başladı. 250 milyon dolara malolan ve 188 dairenin bulunduğu Levent'teki projede metrekare fiyatları 1.5 yılda krize rağmen 7-10 bin dolardan, 8-12 bin dolara yükseldi. Kiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, şu ana kadar yüzde 40'ı satılan ve eylül ayında hizmete girecek binadaki kalan daireler için de daha yüksek bir fiyat biçti. Kiler "Bu yıl dairelerin yüzde 80'ininin satışını tamamlayacağız. 2011'de satılacak son daireler için metrekare fiyatını 15 bin dolara çıkartacağız" dedi.

YABANCI PATRONLAR ALIYOR
Sapphire'de ev sahibi olmanın yerli ve yabancı patronlar açısından bir prestij algısı olarak görüldüğünü kaydeden Nahit Kiler, "Şu ana kadar satılan dairelerin yüzde 15'ini Türkiye'de yatırım yapan yabancı işadamları aldı. Daire alan yabancılar yurt dışında `Sapphire'de oturuyorum imajı vermek istediklerini' söylüyor" diye konuştu. Kiler, İstanbul Sapphire Projesi'nin örnek dairelerini ve Lobby Lounge'ının tanıtım toplantısında, 4 yıl önce başladıkları projeyi eylül ayında tamamlayacaklarını belirtti. Bugün dünyada bu özelliklere sahip bir projenin bulunmadığını dile getiren Kiler, özellikle böyle bir ekonomik ortamda projeyi bitirebilmenin kendileri için ayrı bir gurur olduğunu söyledi. Daire fiyatlarının 1 ile 7 milyon dolar arasında olduğunu söyleyen Kiler, daire fiyatlarının, dairenin katına ve metrekaresine göre değiştiğini anlattı. Projeye yoğun ilgi olduğunu ve projenin beğenildiğini dile getiren Kiler, Sapphire'in üst katlarında kendilerinin oturacağını, bu nedenle 3 katı kendilerine ayırdıklarını söyledi. Kiler, 1 milyon dolarlık dairelerden sattıkları gibi 7 milyon dolarlık daire de sattıklarını, müşterilerinin yüzde 75'inin yurt içinden, yüzde 15'inin ise yurt dışından olduğunu kaydetti. Bundan sonraki satışlarında da böyle bir dağılım beklediklerini belirten Kiler "Dairelerimizi alacak insan var" dedi. Proje içindeki alışveriş merkezinin de farklı olacağını anlatan Kiler, merkezin ağustos ya da eylül ayında açılacağını söyledi.

Zirvede boğaza nazır bahçe keyfi
İstanbul Sapphire projesinin İlk 3 rezidans bölümüde her 3 katta bir, dördüncü rezidans sonunda ise her katta olmak üzere toplam 23 adet dikey bahçe, rezidans sahiplerinin yeşille buluştururken, 2 bin metrekarelik sosyal yaşam alanı olan Lobby Lounge'da ev sahipleri özel toplantılarını, kutlamalarını yapabilecek. Binanın havalandırması ise her üç kattaki flapların açılması sağlanıyor ve evlerde doğal hava sirkülasyonu sağlanıyor. Sapphire'de boğaza nazır 163 metre yükseklikte golf antrenman sahası yer alırken, 33 metre yükseklikte de kapalı havuz bulunuyor.

Seyir terasına çıkış ücretli
Nahit Kiler, binanın en üst katını seyir terası olarak düşündüklerini, İstanbul'a gelen yabancı turistlerin yüzde 80'ini buraya çekmek istediklerini, tur operatörlerinden şimdiden talep gördüklerini belirtti. Kiler, seyir terasına çıkışın ise ücretli olacağını sözlerine ekledi.
Star

Bir tanesi servet değerinde
Sapphire'de 2'nci etap satışa çıktı Eylül'de metrekaresi 15 bin doları görecek
İstanbul'un 261 metre ile en yüksek rezidans kulesi olan Sapphire'in ikinci etabındaki yaklaşık 60 rezidans, 1 ile 7.5 milyon dolar arasında değişen fiyatlarla satışa çıktı. Kalan dairelerin Eylül'de yapılacak teslim sırasında satışa sunulacağı projede m2 fiyatı 15 bin dolara kadar yükselecek. Böylece Sapphire, İstanbul'un en pahalı konut projesi olacak.

Kiler Grubu'nun 4 yıl önce Levent'te başladığı ve İstanbul'un 261 metre ile en yüksek rezidans kulesi ünvanını elinde tutan Sapphire'in kaba inşaatının ardından örnek daireleri ve lobby lounge'ı da tamamlandı. Sapphire Çarşı ile birlikte Eylül 2010'da tamamen açılacak olan projede, satışlar ise 1.5 yıl aradan sonra yeniden başlatıldı. Yüzde 40'lık ilk etabı daha önce satılan toplam 188 dairelik projenin ikinci etabındaki 50-60 rezidansın büyüklükleri 127 ile 550 metrekare arasında, fiyatları ise 1 milyon ile 7.5 milyon dolar arasında değişiyor.

Projeye yoğun bir ilgi aldıklarını söyleyen Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Şu anda en pahalı dairenin metrekaresi 12 bin dolar. Sapphire'in kalan yüzde 20'sini ise projenin tamamen teslim edileceği Eylül 2010'da satışa çıkaracağız. O zaman İstanbul metrekaresi 15 bin dolardan satılan rezidansları görecek" dedi. 261 metre yüksekliğe sahip proje, böylece İstanbul'da sadece en yüksek rezidans kulesi değil, aynı zamanda en pahalı konut projesi olacak. Toplam yatırımın ise 250 milyon doları bulacağını kaydeden Kiler, projenin dikey bahçeleriyle dünyada bir ilki başlatacağını söyleyerek şöyle devam etti:

200. katta bahçe fırsatı
"İlk 3 rezidans zonunda her 3 katta bir, dördüncü rezidans zonunda ise her katta olmak üzere 23 adet "dikey bahçe" konsepti ile ev sahipleri 200 metre yükseklikte bile evlerinin kapılarını açıp, balkona ve bahçelere çıkabiliyor. Projenin 2 bin metrekaresi ev sahiplerinin özel toplantılarını ve kutlamalarını yapabileceği ve televizyon odası, çocuk oyun alanı, kütüphane, bilardo ve oturma salonunun yer aldığı Lobby Lounge. 163. metrede Türkiye'nin en yüksek golf antrenman sahasının yer aldığı projenin 2 bin metrekaresi ise havuz, fitness center ve SPA alanından oluşuyor."
Nihal Yuvacan / Vatan


Geri Dön