06 / 05 / 2024

Sapphire'e turizmcilerden talep yağdı!

Sapphire'e turizmcilerden talep yağdı!

Sapphire, 'seyir terası' ile tur operatörlerinin gözdesi oldu



Kiler Grubu'nun inşa ettiği ve İstanbul'un 261 metre ile en yüksek rezidans kulesi ünvanını elinde tutan Sapphire, 'seyir terası' ile tur operatörlerinin gözdesi oldu. Grup, terasa kuracağı özel dürbün ve filmlerle Topkapı'dan Kız Kulesi'ne İstanbul'un tarihi yerlerinin hikayelerini günde 5 bin kişiye anlatma kararı alınca, 8 tur operatörü sıraya girdi.

Levent'te kaba inşaatını tamamladığı 261 metrelik 64 katlı Sapphire projesiyle İstanbul'un en yüksek rezidans kulesine imza atan Kiler Grubu, krizle birlikte 5 ay boyunca çalışmalarını yavaşlattığı projeye yeniden hız verdi. Cephe kaplamaları ve iç dekorasyon çalışmalarını başlatan grup, projeyi Ayasofya ve Sultanahmet gibi bir turizm destinasyonu haline getirme hedefiyle 'seyir terası'nı da özel dürbünlerle donatma kararı aldı.

Projenin 236. metresinde yer alacak 800 metrekarelik seyir terasına baştan başa yerleştirilecek dürbünler, İstanbul'un dört bir yanını yakından incelemeye olanak verecek ancak tanıtım projesi bununla sınırlı kalmayacak.

Topkapı'dan Hisar ve Kız Kulesi'ne kadar tüm tarihi yerlerin hikayeleri, filmlerle bu noktalara konumlandırılacak jetonlu ve özel ekranlı dürbünler aracılığıyla dileyen ziyaretçilere izlettirilecek. Şu anda bu teknolojiyi kuracak firmalarla görüşmeler yaptıklarını söyleyen Kiler Holding Başkanı Nahit Kiler, “Sapphire'e günde yerli yabancı yaklaşık 5 bin kişinin gelmesini planlıyoruz. Şimdiden 8 tur operatörü müşteri getirmek için bize başvurdu. Onlarla Mart ayında proje içindeki alışveriş merkezini açtığımız zaman anlaşacağız. İstanbul'a gelen turistlerin yüzde 80'ini Sapphire'in tepesine çıkarmayı hedefliyoruz. Bugün onların yüzde 20'si bile Büyükdere Caddesi'ne gelmiyor” dedi.

AVM cirosu artacak

Ağaoğlu, Aşçıoğlu, Yeşil ve Garage gibi grupların yükseklik konusunda rekabete girdiği Sapphire'i 'turizm'e destek veren stratejik bir noktaya taşımayı hedefleyen Kiler, “Önemli olan en yükseğe çıkmak değil, o yüksekliği insanlarla nasıl paylaştığınızdır. En yüksekte olmanın İstanbul'a katacağı bir değer yok. Bunu insanlara fayda yaratacak bir projeye dönüştürdüğünüzde bir anlamı var” diye konuştu.

Seyir terası ve turizme yönelik olarak hazırlanan konseptin alışveriş merkezindeki ciroyu yüzde 25 artıracağını kaydeden Kiler, şöyle devam etti: “Sapphire Çarşı adını verdiğimiz 5 katlı alışveriş merkezinin bir katı manavından kasabına, şarküterisinden kokoreççisine ve çiğ köftecisine kadar her biri kendi alanında en iyi olan üretici ve satıcılardan oluşacak. Geleneksel ürünler, hediyelik eşya satan mağazalar birarada bulunacak. Bu özellikleriyle turistlerin ilgisini çekecek alışveriş merkezinde geri kalan 3 katta da yüzde 60'ı giyim üzerine olmak üzere 160-170 mağaza yer alacak. Bu mağazalarla, ürünlerinin yüzde 10'unu Sapphire'in genel konseptine uyarak ‘İstanbul' temasıyla oluşturmaları için görüşüyoruz. Çarşı'da ayrıca Arzu Kaprol gibi modacı ve dizaynırların ofisleri de bulunacak.”

“Kartal'ın en lüks konut projesini hazırlıyoruz”

BÜyÜkdere Caddesi'nde ikinci bir Sapphire projesini gerçekleştirme planlarını piyasanın seyrinin belirleyeceğini söyleyen Nahit Kiler, 2010'da Kartal'da Rahmanlar bölgesinin en büyük arsasında Kartal'ın en lüks konut projesine imza atmaya hazırlandıklarını açıkladı. 24 dönümde 800 konuttan oluşacak Adalar manzaralı projede metrekare fiyatının 3 bin TL olacağını belirten Kiler, “60 milyon dolara malolacak projede metrekare büyüklükleri ise 70 ile 300 metrekare arasında yer alacak” dedi. Beylikdüzü'nde 1 hafta sonra teslim edecekleri Çınar Evleri projesinin 220 dairelik ilk etabında 40 dairenin satışının sürdüğünü söyleyen Kiler, “Büyüklüğü 80 ile 250 metrekare arasında değişen daireler metrekaresi 1.600-1.700 liradan satılıyor. Proje 3 bin konuttan oluşacak ve 2010'da yeni etapların satışı gerçekleşecek” diye konuştu.
Nihal YUVACAN/VATAN


Geri Dön