22 / 05 / 2024

Sapphire'in tepesinden Levente paraşütle indiler!

Sapphire'in tepesinden Levente paraşütle indiler!

Türkiye ve Avrupanın en yüksek binası Sapphire, ilginç bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Yerden 236 metre yüksekten kendilerini boşluğa bırakan Dünyanın en iyi 28 paraşütçü, İstanbulun göbeğinde heyecan dolu anların yaşattı



 

28 paraşütçü 261 metre yüksekliğe sahip İstanbul Sapphireden atladı... Türkiye Havacılık Festivalleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Sapphire terastan atlayan paraşütçüler, Leventteki İETT garajına kurulan parkura korku dolu bakışlar altında iniş yaptı. Atlayışların havacılıkta Base olarak adlandırılan stille gerçekleştirildiği ve bu atlayışların sadece yüksek tepelerle yüksek katlı binalardan gerçekleştirildiği belirtildi.


Sonsuzluğu tattım

Eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde kendini İstanbul semalarına bırakan Türk paraşütçü Beslan Babaoğlu, duygularını şöyle özetledi: Türk Hava Kurumunda eğitmenlik yapıyorum. Bu atlayışları sadece en iyiler yapabilir. Hazerfen Ahmet Çelebinin rüyasını gerçek kıldık. İstanbulun en yüksek binasından boşluğa atlamak, sonsuzluğun tadına varmak gibi. Atlayış sırasında yaşadığım adrenalin inanılmaz bir duygu. 4 saniye içinde paraşütlerimizi açıyoruz.

Mert İnan / VATAN

 


Geri Dön