03 / 05 / 2024

Saray Grup Beylikdüzü ve Güneşli’de yeni konut projesi hayata geçirecek!

Saray Grup Beylikdüzü ve Güneşli’de yeni konut projesi hayata geçirecek!

Saray Grup, konut sektörüne Bahçelievler ’ den girdi. Firma, 2009’da satın aldığı 20 dönüm arsada, içinde otel de bulunan Greenist Konutları projesini Haziran 2014’de tamamlayacak...



30 yılı aşkın süredir alüminyum profil, panel ve PVC üretimi yaparak binaları giydiren Saray Grup, konut sektörüne Bahçelievler’den girdi. Firma, 2009’da satın aldığı 20 dönüm arsada, içinde otel de bulunan Greenist Konutları projesini Haziran 2014’de tamamlayacak. Kendi arsası üzerine öz sermaye ile inşaat yapmayı hedefleyen şirket, daha sonra Beylikdüzü’ndeki 20 dönümlük arsasını değerlendirecek. 


KABUĞUMUZA SIĞAMADIK


Saray Holding Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici, konut sektörüne giriş yaparken bina giydirme alanındaki faaliyetlerinden de uzaklaşmadıklarını söyledi. Şirketin bugüne kadar kendi fabrikalarını, iş hanlarını yaptıklarını ve ilk markalı konut projesine Bahçelievler’de başladıklarını belirten Dikici, “Kendi sektörümüzde 4 yıl üst üste ihracat birincisi olarak Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 253’üncü sırada yer alıyoruz. Kâr edemiyoruz inşaat yapalım demedik. Kabuğumuza sığanamak. Enerjimiz vardı ve binaları bugüne kadar giydirdik artık biz de yapalım diyerek bu işe girdik” diye konuştu. Bahçelievler’deki semt korusunun ortasında bulunan projede 5 blokta 174 daireye yer verdiklerini söyleyen Dikici, otel bloğu için de Hilton Garden Inn ile anlaştıklarını kaydetti.


FABRİKASINI DÖNÜŞTÜRECEK


Saray Grup’un fabrikası son dönemde yükselişe geçen Güneşli bölgesinde bulunuyor. Bölgenin sanayiden konut bölgesine dönüştüğünü ve arsaların prim yaptığını belirten Dikici, fabrikanın yerine de konut yapmak istediklerini dile getirdi. Babası ve Saray Grup’un kurucusu Ahmet Saraylı’nın konuya duygusal baktığını ve fabrikanın taşınmasından yana olmadığını belirten Dikici, “Zaman içinde artık fabrikaların burda bulunması tercih edilmeyecek. Biz de buradaki fabrikamızı taşıyacağız” dedi.



Gülistan ALAGÖZ/ Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön