30 / 04 / 2024

Saray, köşk ve kasırlar artık haftanın 6 günü açık!

Saray, köşk ve kasırlar artık haftanın 6 günü açık!

Dolmabahçe ve Beylerbeyi dışındaki saray, köşk ve kasırlar haftanın 5 günü yerine 6 gün açık olacak -Bahçe bileti uygulamasıyla Dolmabahçe Sarayı'nın bahçeleri de gezilebilecek



TBMM Başkanlık Divanı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi dışındaki saray, köşk ve kasırların haftanın 5 günü yerine 6 gün açık olmasına karar verdi. 

     TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığındaki toplantıda alınan kararlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Meclis yerleşkesi içerisinde yapılacak çok katlı otoparkın üzerine personel hizmet binası yapılmasına dair önerinin daha detaylı çalışma yapılarak tekrar değerlendirilmesine karar verildi. 

     Toplantıda; ''TBMM Başkanlığı Park ve Bahçeler Yönetmeliği'', ''TBMM'de Basın ve Yayın Mensuplarının Çalışmaları Hakkında Yönetmelik'', ''TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Eğitim Yönetmeliği, Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik'', ''Milli Saraylara Bağlı Birimlerde Kurum ve Kişilerce Yapılacak Araştırma Yönetmeliği'', ''Milli Saraylar Geleneksel Sanatlar, Restorasyon ve Konservasyon Uygulama Programları Yönetmeliği'', ''TBMM Milli Saraylar, Köşk, Kasır ve Müştemilatının Bakım, Onarım ve Korunmasına İlişkin Yönetmelik'' ile ''TBMM Başkanlığı Haberleşme Yönetmeliği Kapsamındaki Haberleşme Hizmet Alımlarına İlişkin Usul ve Esaslar'' kabul edildi. 

     ''Milli Saraylara Bağlı Birimlerde Gezi Yönetmeliği''nde yapılan değişiklikle; Dolmabahçe ve Beylerbeyi dışındaki saray, köşk ve kasırlar haftanın 5 günü yerine 6 gün açık olması kararı alındı. Bahçe bileti uygulaması getirilerek Dolmabahçe Sarayı'nın bahçelerinin de gezilmesine imkan sağlandı. 

     Milli Saraylara Bağlı Birimlerde Fotoğraf Çekme ve Görüntü Alma Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle; köşk ve kasırlarda fotoğraf çekme ücreti saati bin 500 liradan 500 liraya düşürüldü. Dolmabahçe ve Beylerbeyi saraylarındaki fotoğraf çekme yasağı devam edecek. 

     Beylerbeyi Sarayı Tünel Kısmı'nda resepsiyon ücretinin 10 bin liradan 5 bin liraya, Sanat Galerisinde sergi başına 10 bin lira, resepsiyon 5 bin lira, Beykoz Kasrı Bahçesinin tahsisi 10 bin lira, Mayıs ayı başında açılacak Küçüksu Kasrı mesire alanının tahsisi ücreti ise 15 bin lira olarak belirlendi. 

     Yönetmelik uyarınca, gözlük camı ve çerçeve bedeli ile işitme cihazı ve cihaz tamir 2012 ücretlerinin 2013 yılında da aynen devam ederek uygulanmasına, ayrıca kemik içi implant malzemeleri için 600 lira, hassas tutucu malzeme için 100 lira tespit edilmesi benimsendi. 

     Mesleklerine ait hizmetlerde yetiştirilmek, eğitilmek, araştırma ve incelemelerde bulunmak, staj veya kurs görmek üzere toplam 11 yasama uzmanı veya yasama uzman yardımcısının, lisansüstü eğitim için ise 4 yasama uzmanının 2013 yılı içerisinde yurt dışına gönderilebilmesi kararlaştırıldı. 

     Sayıştay'ın 2012 yılı harcamalarının dış denetimi için mülkiye başmüfettişlerinden bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. 

     TBMM Onur Ödülü takvimi belirlendi. Buna göre, 11 Şubat 2013 Pazartesi Onur Ödülünün kamuoyuna açıklanması, aday başvuruları için 22 Mart 2013 Cuma gününe kadar başvuruların yapılması, 22 Nisan 2013 Pazartesi günü ise adayların Kurul tarafından ön değerlendirilmesinin yapılması ve Başkanlık Divanı'na sunulması kararlaştırıldı. 

AA


Geri Dön