28 / 04 / 2024

Sarayköy'ün içme suyu hattı yenileniyor!

Sarayköy'ün içme suyu hattı yenileniyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık 35 yıl önce döşenen Sarayköy'ün içme suyu iletim hattının yenilenmesi için başlatılan projenin tamamlandığını, kısa süre sonra çalışmalara başlanacağını müjdeledi.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık 35 yıl önce döşenen Sarayköy'ün içme suyu iletim hattının yenilenmesi için başlatılan projenin tamamlandığını, kısa süre sonra çalışmalara başlanacağını müjdeledi. 30 Mart seçimlerinin ardından kent genelinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Sarayköy'ün içme suyu sorunu için başlattığı proje çalışmasında sona geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, ömrünü tamamlayan içme suyu iletim hattında sık sık meydana gelen arıza ve patlaklar nedeniyle su kesintileri yaşayan Sarayköy İlçesi için başlattığı projeyi tamamladı. İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kozlupınar-Sarayköy içme suyu iletim hattının yaklaşık 35 yıl önce döşendiği ve ekonomik ömrünü tamamladığı, bu nedenle de sık sık arıza ve patlaklara neden olduğu tespit edildi. İletim hattı projesi tamamlanan çalışmanın ihalesine bayramdan sonra çıkılması planlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü'nün bayramdan sonra ihale edeceği çalışma ile toplamda 55 kilometrelik Kozlupınar-Sarayköy içme suyu iletim hattının yenileneceği ve ilçenin içme suyu sıkıntısının bir daha yaşanmayacağı belirtildi.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık 35 yıl önce döşenen Sarayköy içme suyu iletim hattının artık ekonomik ömrünü tamamladığını, bu nedenle de sık sık arızalara neden olduğunu söyledi. Başkan Zolan, "Denizli'mizin merkezi gerek içme suyu şebekesi, gerek kanalizasyon şebekesi ve gerekse yağmur suyu şebekesi anlamında belirli bir standarda kavuştu. Şu anda da 3 ayrı proje ile 10 mahallemizde başlattığımız alt yapı yenileme çalışması ile de bu standart çok daha da üst seviyeye taşınacak. Ancak kent merkezi dışındaki bölgelerimizde ekonomik ömrünü tamamlayan hatlar nedeniyle sıkıntılar yaşanmaktaydı. Bu sıkıntıları bir an önce çözmek için 30 Mart 2014'ten bu yana çalışmalarımız gece gündüz sürmektedir. Büyükşehir ile birlikte yıllardır süren içme suyu sorunlarına el atmaya devam edeceğiz. Bu tür sorunların tamamen ortadan kaldırılacağından hiçbir vatandaşımız kuşkusu olmasın" dedi.


Habertürk


Geri Dön