27 / 04 / 2024

Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı durduruldu mu?

Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı durduruldu mu?

6 duraktan oluşan Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı İBB ekipleri tarafından durduruldu. Kapatılan metro şantiyesi havadan görüntülendi. Sarıgazi durağındaki kazı çalışmalarının da beton dökülerek kapatılmaya başlandığı belirtildi. 



6 duraktan oluşan Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı İBB ekipleri tarafından durduruldu. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından, inşaat halinde olan Sarıgazi metro durağına hafriyat kamyonları ile toprak dökülmesiyle ilgili, "Bu kamu malına zararın hesabını milletimiz mutlaka soracaktır. İlçe halkımıza reva görülen bu kararı kabul etmiyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Sancaktepe Belediyesi’nin yaptığı açıklamada, Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek (Sarıgazi-Taşdelen) metro hattının 6 duraktan oluştuğu ve 6,96 kilometre olduğu söylendi.

Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı durduruldu mu?

İlçe sınırları içinden geçen ve bölgenin trafiğiyle çehresini değiştirecek metro hattının İBB ekipleri tarafından durdurulduğu belirtilen açıklamada, İBB'nin, Mayıs 2020 yılındaki inşaatını durdurduğu Sancaktepe-Yenidoğan metro inşaatının sonrasında yine aynı hat üzerinde olan Sarıgazi durağındaki kazı çalışmalarını da beton dökerek kapatmaya başladığı belirtildi.

Durdurulan metro hattı şantiyesinin havadan görüntülendiği belirtilen açıklamada, "Göreve geldiği günden itibaren vaatlerinin aksine yapılan projeleri de engelleme ve durdurma yolunu seçen İBB’nin, 7 ay içinde Sancaktepe ilçesindeki aynı hat üzerinde bulunan metro inşaatını durdurma hamlesine çevredeki vatandaşlar da tepki gösterdi." ifadeleri aktarıldı.

Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı durduruldu mu?

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "7 ay içinde ilçemizden geçen metro hattının Yenidoğan durağının ardından Sarıgazi durağına atılan bu toprak sadece metro alanına değil, Sancaktepe halkının hayallerine de atılmış bir topraktır. İstanbul halkı özellikle Sancaktepe halkı, 7 ay içinde ikinci kez metro hattı üzerine hafriyat dökülen günleri de gördü. Bu kamu malına zararın hesabını milletimiz mutlaka soracaktır. Sancaktepe Belediye Başkanı olarak ilçe halkımıza reva görülen bu kararı kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'den metro tepkisi!

 


Geri Dön