02 / 05 / 2024

Şarık Tara Türkiye’de ilk kez vergi rekortmeni oldu!

Şarık Tara Türkiye’de ilk kez vergi rekortmeni oldu!

Son 4 yıldır gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk sıraları kimseye kaptırmayan Koç ailesi bu kez Şarık Tara’ya geçildi. Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara 2014’te 37.6 milyon liralık vergiyle birinci sırada yer aldı.



Son 4 yıldır gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk sıraları kimseye kaptırmayan Koç ailesi bu kez Şarık Tara’ya geçildi.  Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara 2014’te 37.6 milyon liralık vergiyle birinci sırada yer aldı. Böylece Tara, Türkiye’de ilk kez vergi rekortmeni oldu.


2014 yılında gelir vergisinde Şarık Tara, 4 yıldır birinciliği kaptırmayan Koç ailesini geçerek gelir vergisi rekortmeni oldu. Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara gelir vergisi rekortmenleri listesinin daimi üyelerinden olsa da zirveye ilk kez oturdu. Şarık Tara 37.6 milyon lira vergi ödeyecek. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı 2014 vergilendirme dönemi Gelir Vergisi Türkiye geneli ilk 100 sıralamasında bu yıl ismini açıklamayanların sayısı 38’e çıktı. Bu rakam 2013’te 33 olarak gerçekleşmişti.


İLK 10’DA 4 KOÇ


Şarık Tara’yı 29.7 milyon lira ile Rahmi Koç, 26 milyon lira Semahat Sevim Arsel, 21.1 milyon lira Mustafa Vehbi Koç izledi. Ömer Koç 18.2 milyon lira ile 7. sırada, Suna Kıraç ise 14.1 milyon lira ile 11. sırada yer aldı. Rahmi Koç geçen yıl 37.5 milyon liralık gelir vergisi ile rekortmen olmuştu. Geçen yılın rekortmenler listesinin ilk 6 sırası Koç Ailesi’ne aitti. Geçen yılın listesinde 5. sırada yer alan Yıldırım Ali Koç’un isminin bu yıl listede yer almaması dikkat çekti. Ali Koç ya listeye giremedi ya da isminin gizlenmesini istedi.  SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz sırasını geçen yıla göre yükseltti.



Hürriyet


Geri Dön