17 / 05 / 2024

Şarık Tara vergi rekortmeni oldu

Şarık Tara vergi rekortmeni oldu

Son 4 yıldır gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk sıraları kimseye kaptırmayan Koç ailesi bu kez Şarık Tara’ya geçildi. Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara 2014’te 37.6 milyon liralık vergiyle birinci sırada yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bakanlık 300 vergi müfettiş yardımcısı alacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan açıklama kapsamında 300 vergi müfettiş yardımcısı alınacağını bildirdi. İşte haberin detayları...

Bakan Şimşek'ten doları olanlara kötü haber! Mevcut sistem kaldırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi üzerine TBMM'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat'ı cazip kılan vergi düzenlemelerini gözden geçireceklerini söyledi.

Arabası olanlar resmen vergi yükü altında ezilecek! Tam 1 trilyon TL vergi ödenecek!

Gelecek yıl vatandaşın vergi yükü daha da ağırlaşacak. 2024’te arabası olanlardan ÖTV, MTV ve akaryakıt vergilerinden KDV hariç 1 trilyon lirayı aşkın vergi alınacak.

Yaşar Küçükçalık nerede doğdu? Hangi şirketi kurdu? Şu an nerede çalışıyor?

Yaşar Küçükçalık kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Birlik Mensucat’ta ne iş yapıyor? İşte Yaşar Küçükçalık’ın biyografisi...

TÜVTÜRK, araç muayeneleri için yeni dönemi duyurdu! Arık bunlara bakılmayacak!

Türkiye'de zorunlu araç muayenelerini yapan TÜVTÜRK, araç muayenelerinde yeni dönemi resmen duyurdu. Araç muayene yapılırken artık bazı kontroller yapılmayacak. İşte araç muayenesinden çıkarılan kontroller...

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Dolaylı vergilerde yapılan artırımların tahsilata yansıması ile 450,3 milyar liralık bir vergi gelirine ulaşılan temmuz ayında, bütçede aylık bazda 48,6 milyar lira fazla elde edildi.

İTO Başkanı Avdagiç'ten hükümete 'vergi dilimi gözden geçirilsin' çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretle ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek "SGK üst limitinin gözden geçirilmesi lazım. Şu anda vergi gelirindeki artış hızı hem enflasyonun hem de asgari ücret artışının çok gerisinde kaldı" dedi.

Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek?

Vergi affından faydalanmak isteyen vatandaşlar Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek? Sorularına yanıt arıyor. Peki, Vergi affında son gelişmeler neler? İşte detaylar...

Şarık Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Şarık Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Omamerhı R. Okpako tarafından kuruldu.

Tekirdağ'da 800 bin TL'ye satılık konut fırsatı! Ev alacaklara müjde!

Tekirdağ ili Namık Kemal Vergi Dairesi Müdürlüğü, Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Hürriyet Mahallesinde yer alan konutu satıyor. İşte konutla ilgili merak edilen her şey...

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

840 bin küçük esnafa vergi istisnasının ayrıntıları belli oldu

Basit usule tabi olan berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, tamirci, taksici, dolmuşçu gibi yaklaşık 840 bin küçük esnafın ticari kazançları gelir vergisinden istisna edildi.

Hükümetin vergi listesi değişti! Telefon tablet ve bilgisayarlara zam geliyor

Hükümetin telefon, tablet ve bilgisayar başta olmak üzere bazı elektronik eşyalardan aldığı TRT bandorl ücret listesi değişti. Söz konusu karara ilişkin düzenlenen yasa Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bahsi geçen ürünlere zam geliyor.

Şarık Tara vergi rekortmeni oldu Haberi

Şarık Tara vergi rekortmeni oldu

Son 4 yıldır gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk sıraları kimseye kaptırmayan Koç ailesi bu kez Şarık Tara’ya geçildi.  Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara 2014’te 37.6 milyon liralık vergiyle birinci sırada yer aldı. Böylece Tara, Türkiye’de ilk kez vergi rekortmeni oldu.


2014 yılında gelir vergisinde Şarık Tara, 4 yıldır birinciliği kaptırmayan Koç ailesini geçerek gelir vergisi rekortmeni oldu. Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara gelir vergisi rekortmenleri listesinin daimi üyelerinden olsa da zirveye ilk kez oturdu. Şarık Tara 37.6 milyon lira vergi ödeyecek. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı 2014 vergilendirme dönemi Gelir Vergisi Türkiye geneli ilk 100 sıralamasında bu yıl ismini açıklamayanların sayısı 38’e çıktı. Bu rakam 2013’te 33 olarak gerçekleşmişti.


İLK 10’DA 4 KOÇ


Şarık Tara’yı 29.7 milyon lira ile...