Kent Haberleri

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar... Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı'nın başkanlığında yapıldı

İBB Meclisi haziran ayı oturumlarının son birleşimi meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı'nın başkanlığında yapıldı. 

Oturumda Sarıyer Ayazağa'da 63 bin metrekare büyüklüğe sahip alanda, kentsel dönüşümün önünün açılacağı karar oybirliği ile kabul edildi. 

Bölgede kentsel dönüşüm için 14 senedir çözüm bekleniyordu. 

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; imar planları tamamlanan mahalledeki 85 adet parselin üzerinde hak sahibi olan vatandaşlara satışın gerçekleştirilmesine, İBB'ye ait olan 23 bin metrekarelik parsel için ise hasılat paylaşımı ya da kat karşılığı sözleşme yapılmasına ilişkin karar alındı. 

Konu bir önceki meclis oturumunda da gündeme getirilmiş,  AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu Hukuk Komisyonu, boş olduğunu ileri sürdüğü İBB'ye ait parseli kararın dışında tutunca tartışma yaşanmıştı. 

İBB parselinin boş olmadığı ve üzerinde 35 binanın yer aldığı, kararın dışında kalması halinde kentsel dönüşüm projesinin başlayamayacağına dikkat çekilmişti. Bunun üzerine dosya yeniden değerlendirilmek amacıyla geri çekildi. 

14 SENELİK MAĞDURİYET ÇÖZÜLDÜ 

Dünkü oturumda dosya yeniden gündeme geldi. Alandaki kentsel dönüşümün önünü açacak karar da oybirliği ile kabul edildi. Böylece, 14 senedir çözüm bekleyen mahalledeki kentsel dönüşüm için önemli bir adım atılmış oldu. 

Oturumda Avcılar'da 120 bin  vatandaşın yaşadığı 298 hektarlık Yeşilkent mahallesinin ilk uygulama imar planlarına da onay verildi. Beşiktaş'ta 2004'te başlayan Beşiktaş'ın Dolmabahçe-Ortaköy'ün bölge planlarının da oy birliği ile kabul edildiği belirlendi. 

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekli promosyonlarına temmuz zammı geliyor! 

Altın fiyatları resmen tuzla buz oldu! Elinde altını olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! 16 Haziran Cuma altın fiyatları

TOKİ'den o ile resmen 285 konutluk yeni proje geliyor! Yeni tarih az önce açıklandı!