28 / 04 / 2024

Sarıyer imar çözümü bekliyor!

Sarıyer imar çözümü bekliyor!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ekibi Sarıyer Merkez’de vatandaşlarla buluştu. Başkan Genç, Sarıyer’in yüzde 80’inin imar barışından yararlanamadığını söyledi.



Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ekibi, mahalle mahalle dolaşarak İmar Barışı hakkında Sarıyerlileri bilgilendirdi. Başkan Genç, Merkez ve Maden Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

İstanbul Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre, vatandaşlarla buluşan ekip, merak edilen soruları yanıtladı. Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Genç, Yapı Kayıt Belgesi’nin kentsel dönüşüm ilan edilene kadar geçerli olduğunu hatırlattı.

Genç, konu ile ilgili olarak Genç, “Bu yasanın sonunda kentsel dönüşüm çağrısı yapılıyor. Kayıt belgesi kentsel dönüşüm yapıldığı anda geçersiz sayılıyor. Türkiye’de şu ana kadar doğru yapılmış bir dönüşüm maalesef yok” açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşümün başladığı bölgelerde vatandaşın mağduriyetinin söz konusu olduğunu belirten Genç, “İnsanlar dönüşüm yapılan yere geri dönemiyor. Vatandaşın o paraları vermesi imkansız. Aslolan vatandaşın içinde bulunduğu çözümdür” ifadelerini kullandı.

İmar barışı başvuru süresinin uzatılması gerektiğini söyleyen Genç, “Bu kadar yıldır bir mağduriyet söz konusu. Bunun giderilmesine yönelik yeterince açıklanmayan, olgunlaşmamış bir yasa var. 2981 sayılı yasayla örtüşseydi bu sorun çözülürdü. Bizim önerimiz bu sürenin uzatılıp, düzenlemeler yapılması. İmar barışı toplumun tamamına yapılmalı. Bir bakıyorsunuz Sarıyer’in dışında kalan yüksek binalarda sorunlarını çözümünü konusunda fayda sağlıyor. Sarıyer’in çoğunluğunu ilgilendiren ister ön görünümde olsun, ister geri görünümde ve gecekondu bölgelerinde olsun yeterince çözüm getirebilen bir yasa olamadı maalesef. Bir mülkiyet sorunu çözümüne gidilecekse sonrasında tapuya gidiş kolaylaştırılmayacaksa bu işin daha farklı düşünülmesi gerekir'' diye konuştu.
 


Geri Dön