29 / 04 / 2024

Sarıyer'de açılması beklenen Devlet Hastanesi meclis gündeminde!

Sarıyer'de açılması beklenen Devlet Hastanesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul ili Sarıyer ilçesinde açılması beklenen Devlet Hastanesine ilişkin soru önergesi hazırladı..



Sarıyer de açılması beklenen Devlet Hastanesi meclis gündeminde!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul ili Sarıyer ilçesinde açılması beklenen Devlet Hastanesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu önergesinde "İstanbul İli Sarıyer İlçesi nüfusu yaklaşık 344 bindir. İlçede bulunan iki devlet hastanesinin yatak kapasitesi ise sadece 168'dir. inşaat 2012 yılı Şubat ayında başlamış, 2014 yılında açılacağı söylenmiş, ancak, 2015 yılına ertelenmiştir. 2016 yılı Kasım ayı itibariyle Devlet Hastanesinin etkin bir şekilde hizmet verip veremediği konusundaki sorular yanıt beklemektedir." diyerek 9 soru sordu.

 

Tanrıkulu'nun soruları

1.2016 yılı Kasım ayı itibariyle Sarıyer’de açılması beklenen Devlet Hastanesi etkin bir şekilde hizmet verilmekte midir?


2. Verilmiyorsa, inşaatına 2012 yılı Şubat ayında başlanan, 2014 yılında açılacağı söylenen, ancak, açılışı 2015 yılına ertelenen Devlet Hastanesi etkin bir şekilde hizmet veremiyor ise, bu durumun gerekçesi nedir ve sorumluları kimlerdir?


3. AKP Hükümetleri döneminde sıklıkla yinelenen "Sağlıkta çağ atladık" ifadesi yaklaşık 4.5 yılda hizmete hazır hale getirilemeyen Devlet Hastanelerini de kapsamakta mıdır?


4.Son 10 yılda Türkiye genelinde illere göre, muhalif görülen vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde kamu hizmetlerinin yavaşlatıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu talimat kim ya da kimler tarafından verilmiştir? Konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?


5.Son 10 yılda Türkiye genelinde illere göre inşaatı tamamlanarak açılışı yapılan (var olan eski hastanelerin yeniden açılışının yapılması hariç) kaç Devlet Hastanesi vardır?


6.Türkiye'de illere göre 25 Kasım tarihi itibariyle toplam kaç Devlet Hastanesi ve Özel Hastane bulunmaktadır?


7.Var olan Özel Hastanelerde toplam kaç sağlık personeli istihdam edilmektedir?


8.Var olan Devlet Hastanelerinde toplam kaç sağlık personeli istihdam edilmektedir?


9.15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren kaç Özel Hastane hangi gerekçelerle kapatılmıştır? Bu hastaneler hangileridir?





Geri Dön